Door naar content
GlenAllachie

GlenAllachie is een Schotse Malt Whisky Distillery gelegen te Aberlour in de Speyside regio, welke in 1967 is opgericht. De succesvolle whisky-ondernemer Billy Walker, nam in juli 2017 de toen nog vrij onbekende GlenAllachie Distillery over van Pernod Ricard, inclusief de voorraden. De distilleerderij vlakbij Aberlour in de Speyside regio, maakte tot dan toe vrij grote hoeveelheden whisky. Deze werden gebruikt als onderdeel van verschillende blends van Chivas Brothers.

En daar wilden Walker en zijn ervaren partners Graham Stevenson en Trisha Savage verandering in brengen. Zij wilden zelf single malt whisky’s gaan bottelen en produceren, en zo een eigen onafhankelijke, uitzonderlijke whiskyonderneming opbouwen. Bij elkaar hebben de drie eigenaren meer dan honderd jaar ervaring in de whisky-industrie. Zowel de 73-jarige Walker – onder meer voormalig Master Distiller en eigenaar van The BenRiach Company – als zijn partners Savage en Stevenson zijn de pensioengerechtigde leeftijd al gepasseerd. Maar ze wilden niet van ophouden weten en startten met GlenAllachie een mooi nieuw whisky avontuur in de Speyside-regio.

GlenAllachie Distillery

Vrij vertaald betekent GlenAllachie ‘vallei van stenen’. De jonge en moderne GlenAllachie Distillery ligt op een groot terrein van twintig acre, midden in de Speyside regio direct aan de voet van Ben Rinnes. Het riviertje dat van deze beroemde Schotse berg afstroomt voorziet de distilleerderij van het benodigde water. De distilleerderij is ontworpen door S. Lothian Barclay en de beroemde architect William Delme-Evans. Het hele distilleerderij-complex werd in 1967 gebouwd en heeft, naast de moderne distilleerderij waarin vier distilleerketels staan, meerdere grote warehouses.

Core Range

De core range bestaat uit een 10 jaar oude cask strength botteling en 12-, 18- en 25-jaar oude single malt whisky’s. Het relatief jonge GlenAllachie heeft daarmee gelijk een volwassen range met een hoge kwaliteit. En er zit nog veel meer in het vat en er zullen periodiek single cask bottelingen gelanceerd worden! De verwachting is dan ook dat het merk de komende jaren in Nederland en daarbuiten nog sterk gaat groeien.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top