Door naar content
GLENALLACHIE 10YO Grattamacco Red Wine Finish GLENALLACHIE 10YO Grattamacco Red Wine Finish GLENALLACHIE 10YO Grattamacco Red Wine Finish

Over dit product

Deze 10 jaar oude whisky heeft een finish van meer dan 2 jaar ondergaan op rode wijn barriques afkomstig van het Grattamacco landgoed, gelegen in het beroemde Bolgheri-gebied van Toscane. Op dit landgoed worden wijnen geproduceerd met een kenmerkende stijl van elegantie. Als aanvulling op de fruitige Speyside whisky heeft de rijping in deze barriques een smaak gecreëerd die rijk is aan sappige zwarte bessen en zoete tannine. 

Proefnotities:
Kleur: Rosé goud.
Neus: Pure chocolade, butterscotch en heidehoning, met tonen van zwarte bessen, gekaramelliseerde bruine suiker en kaneelkruiden.
Smaak: Complexe smaak van rijpe rode bessen, grapefruit en geroosterde honingraat.
Afdronk: Gebalanceerde afdronk met butterscotch, gesuikerd fruit en zwarte truffel.

Dit betreft een gelimiteerde oplage en er geldt dan ook OP=OP!

Over de producent GlenAllachie

De succesvolle whisky-ondernemer Billy Walker nam in juli 2017 de toen nog vrij onbekende GlenAllachie Distillery over van Pernod Ricard, inclusief de voorraden.

Vrij vertaald betekent GlenAllachie "vallei van stenen". De vrij jonge en moderne GlenAllachie Distillery ligt op een groot terrein van twintig acre, midden in de Speyside regio direct aan de voet van Ben Rinnis. Het riviertje dat van deze beroemde Schotse berg afstroomt voorziet de distilleerderij van het benodigde water. De distilleerderij is ontworpen door S. Lothian Barclay en de beroemde architect William Delme-Evans. Het hele distilleerderij-complex werd in 1967 gebouwd en heeft meerdere grote warehouses, naast de moderne distilleerderij waarin vier distilleerketels staan.


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 48.0 Subgroep Whisky
Producent GlenAllachie Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top