Door naar content
Glenturret

The Glenturret ligt aan de oevers van de rivier de Turret. De omgeving is hier schilderachtig en rustiek. In recent onderzochte documenten uit 1763 wordt verwezen naar deze kleine - aan de rand van de Schotse Hooglanden gelegen – boetiek-distilleerderij. Daarmee zou Glenturret de oudste nog werkende distilleerderij van Schotland zijn.

Traditie en vakmanschap

Bij Glenturret draait alles om traditie en vakmanschap. Men hanteert al sinds 1763 hetzelfde distillatieproces en het bedienen van de mash tun gebeurt – als laatste van Schotland – nog steeds handmatig.

Oudste nog werkende distilleerderij van Schotland

Er zijn in Schotland diverse distilleerderijen die claimen de oudste distilleerderij van Schotland te zijn. Bij Glenturret dacht men sinds de jaren 50 van de vorige eeuw dat de distilleerderij in 1775 zou zijn opgericht.

1763
Uit onderzoek van historicus Roland Kissling blijkt dat de distilleerderij in ieder geval nog 12 jaar ouder is. In een historisch pachtdocument uit 1763 wordt verwezen naar de Thurot Distillery, wat de oudst bekende naam voor Glenturret is.

Het document is afkomstig van Sir Patrick Murray of Ochtertyre. De Murrays – grootgrondbezitters in die tijd – hadden een passie voor distilleren en het huidige logo van Glenturret is gebaseerd op het oude familiewapen van Murray of Ochtertyre.

Robert Burns
In de meer dan 250-jarige geschiedenis bezochten diverse beroemdheden de distilleerderij. Schilders en dichters - zoals Robert Burns, Schotlands bekendste dichter uit de 18e eeuw - deden er inspiratie op en ook de Prime Minister John Major bracht in de vorige eeuw een bezoek aan de distilleerderij.

Glenturret begint aan nieuw hoofdstuk in rijke historie

Onder leiding van Master Distiller Bob Dalgarno en Distillery Manager Ian Renwick is de gehele range van The Glenturret in september 2020 vernieuwd.

Een bijzonder en tijdperk bepalend moment waarbij de eigentijdse elegantie van The Glenturret wordt verenigd met die jarenlange reputatie van de distilleerderij op het gebied van traditioneel vakmanschap.

The Glenturret range

De range zal bestaan uit de volgende whisky’s:

Core range:

Glenturret Triple Wood Single Malt
Glenturret 10 Years Old Peaty Smoke 50%
Glenturret 12 Years Old
Glenturret 15 Years Old

Ultra premium en zeer schaars:

Glenturret 25 Years Old
Glenturret 30 Years Old

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een β€˜β€™heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top