Door naar content

Invloed op mens en omgeving

De Monnik Dranken is zich bewust van de impact die het als drankengroothandel heeft op mens en omgeving. Het is belangrijk dat we de aarde niet uitputten en ook voor toekomstige generaties een leefbare planeet achterlaten.

Reductie Co2 uitstoot

Door de uitstoot van CO2 warmt de aarde op. Willen we deze opwarming binnen de perken houden, dan zullen we onze CO2-uitstoot de komende decennia flink moeten verminderen.

Verantwoordelijkheid

Zowel particulieren als bedrijven hebben hierin een verantwoordelijkheid. De laatste jaren hebben wij met zonnepanelen, LED verlichting en de aanschaf van hybride auto’s een begin gemaakt met het verduurzamen van ons bedrijf.

Zonnepanelen

In 2015 werd ons magazijn met bijna 3000 m2 uitgebreid. Er is destijds – qua dakconstructie – rekening gehouden met het plaatsen van zonnepanelen.

844 zonnepanelen

Deze werden in de zomer van 2017 ook daadwerkelijk geplaatst. Met de montage van 844 zonnepanelen wordt op jaarbasis meer dan 220.000 kWh aan zonne-energie in elektriciteit omgezet.

LED verlichting

Naast het opwekken van energie zijn er ook energiebeperkende maatregelen genomen. Dankzij de installatie van LED verlichting wordt onze Co2 uitstoot op jaarbasis met meer dan 115.000 kg gereduceerd.

Hybride auto’s

Bijna ons gehele wagenpark voor personen auto’s bestaat uit hybride personen auto’s.

 

Back to top