Door naar content

Jubileumfeestweek

In 2018 was het 100 jaar geleden dat Hendrik Olde Monnikhof met zijn hondenkar champagnepils verkocht in Oldenzaal en omgeving.

Een bijzondere mijlpaal die we natuurlijk niet ongemerkt voorbij konden laten gaan. In de 2e week van oktober vond er daarom een prachtige jubileumfeestweek plaatst.

Grote feesttent

In de grote feesttent op het terrein van onze achterbuurman Beijer Logistics werd live muziek ter gehore gebracht door onder andere Chris van den Heuvel op zijn Loch Lomond piano en onze eigen Monnik Beats Band. 

Food Court

Op de Pick & Go foodpleinen kon men genieten van een hapje en een drankje. Elke dag konden de bezoekers aanschuiven bij het lopend buffet.

Foodpairing

Ook kon men bij de diverse foodstands kennismaken met heerlijke foodpairing zoals El Dorado 12 YO & een bros van pure chocolade, gebakken kokos en gemarineerde grapefruit of Aussieres Rouge Pays d'Oc & geroosterde Argentijnse runderlende met een five spices jus en haché van paddenstoelen.

Limited editons

Zoekresultaten

Webresultaat met sitelinks

Ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van De Monnik Dranken kwamen er enkele bijzondere limited editions uit. Op 7 en 8 oktober vond de officiële presentatie van o.a. The Dutch Editions van Douglas Laing en de 'Wine Finishes' van Loch Lomond plaats.

The Dutch Editions

'The Dutch Editions' zijn een Nederlandse variant van de Remarkable Regional Malts. Iets wat met de Delfts blauwe uitstraling goed naar voren komt. Samen hebben de Remarkable Malts uit 'The Dutch Editions' een leeftijd van precies 100 jaar.

Wine Finishes

De master blender van Loch Lomond heeft 5 identieke single casks geselecteerd. De whisky in deze vaten heeft vervolgens een finish gehad op verschillende wijnvaten van een aantal van onze wijnleveranciers. Dit heeft geresulteerd in 5 verschillende single cask whisky's met typische Loch Lomond kenmerken, waarbij elke single cask zijn uniekheid dankt aan de finish op de verschillende wijnvaten. Met deze 'Wine Finishes' komt het beste van 2 werelden samen!

Single Casks Glengoyne & Tomintoul

Ook konden we 2 mooie single casks van onze single malt distilleerderijen Glengoyne en Tomintoul aanbieden. De flessen van beide single casks zijn genummerd en speciaal geselecteerd voor Nederland.

El Dorado

Tot slot een bijzondere limited edition van El Dorado Rum uit Guyana. El Dorado heeft slechts een handvol limited editions op de markt gebracht in Europa en we zijn er trots op dat zij voor ons 100-jarig jubileum een uitzondering hebben gemaakt. De rum is speciaal voor Nederland geselecteerd en heeft minimaal 20 jaar gerijpt onder tropische omstandigheden.

Terugblik in beeld

Het waren fantastische dagen waar we middels onderstaande sfeerreportage met veel plezier op terug blikken.

Zondag en maandag

Op zondag 7 en maandag 8 oktober 2018 waren klanten en relaties off-trade (thuisverbruik, slijterij– wijnhandel, speciaalzaak) en cash en carry, buitenlandse leveranciers en pers te gast:

Foto's Dag 1 100-jarig jubileum De Monnik Dranken of Facebookalbum foto's dag 1

Foto's Dag 2 100-jarig jubileum De Monnik Dranken of Facebookalbum foto's dag 2

Dinsdag

Op dinsdag 9 oktober 2018 waren klanten en relaties groothandels en binnenlandse leveranciers uitgenodigd:

Foto's Dag 3 100-jarig jubileum De Monnik Dranken of Facebookalbum foto's dag 3

Woensdag

Op woensdag 10 oktober 2018 kwamen onze relaties uit de horeca, (sport)verenigingen en evenementen op bezoek:

Foto's Dag 4 100-jarig jubileum De Monnik Dranken of Facebookalbum foto's dag 4

Donderdag

Op donderdag 11 oktober 2018 kwamen stakeholders, (semi)overheid en buren op bezoek:

Foto's Dag 5 100-jarig jubileum De Monnik Dranken of Facebookalbum foto's dag 5

Vrijdag

De laatste dag van onze jubileumfeestweek was gereserveerd voor medewerkers (+ aanhang) en familie en vrienden van Hans en Luuk.

Foto's activiteiten 's middags of Facebookalbum vrijdagmiddag Foto's afsluitende feestavond 's avonds of Facebookalbum feestavond  

 

Back to top