Door naar content

Bijzondere uitgave El Dorado Rum speciaal voor het 100-jarig jubileum De Monnik Dranken

25 september 2018

Bijzondere uitgave El Dorado Rum speciaal voor 100-jarig jubileum De Monnik Dranken

Bijzondere uitgave El Dorado Rum

OLDENZAAL - Dinsdag 25 september 2018

We zijn verheugd u te kunnen melden dat wij in samenwerking met Demerara Ltd. een exclusieve jubileum uitgave van El Dorado Rum uitbrengen tijdens ons 100-jarig jubileum op 7 en 8 oktober 2018.

In 1998 werd er rum geselecteerd van de Diamond Coffey Still en de Savalle Still. Van het distillaat van deze twee stills werd een assemblage gemaakt die onder tropische omstandigheden in het vat werd gerijpt. Twintig jaar lang hebben de compositie van het distillaat en het vat samengewerkt en elkaar beïnvloed, waaruit deze unieke blend is gevormd. Deze Limited Edition is, zoals aangegeven, een exclusieve uitgave ter viering van de 100e verjaardag van De Monnik Dranken. Geselecteerde vaten werden gebruikt voor de in totaal 300 gelimiteerde en genummerde flessen. Net als bij de Glengoyne 2005 Single Cask#2685 Refill Sherry Hogshead krijgen bezoekers voorrang voor wat betreft de allocatie.

Over El Dorado Rum

De internationaal bekroonde rum van El Dorado worden door Demerara Distillers Limited in Guyana geproduceerd. Hier wordt sinds 1670 de traditionele teelt van suikerriet gecombineerd met het distilleren van de rum met het kenmerkende El Dorado-aroma. Demerara Distillers combineert lokale tradities en vakmanschap met moderne en verfijnde verwerking- en distilleertechnieken. De veelzijdige El Dorado Rum worden o.a. gedistilleerd in de beroemde en unieke houten distillatiekolom. De zeer bijzondere houten distillatiekolom (sinds 1832) deed zijn werk oorspronkelijk op de Enmore suikerplantage. Nu staat deze unieke kolom op de distilleerderij van Demerara Distillers. El Dorado Rum biedt u een uniek scala aan rum om te ontdekken. Voor ieder gehemelte en voor elke gelegenheid is er een prachtige rum uit de jaargangen “range”. El Dorado Rum wordt door kenners erkend als één van de mooiste rum soorten van de wereld. Op regelmatige basis krijgt deze kwaliteitsrum dan ook onderscheidingen van ’s werelds meest prestigieuze kwaliteitspanels waaronder de International Wine and Spirits Competition (IWSC).

Back to top