Door naar content

Lancering Glengoyne 2005 Single Cask#2685 Refill Sherry Hogshead tijdens het 100-jarig jubileum!

21 september 2018

Lancering Glengoyne 2005# Single Cask Refill Sherry Hogshead tijdens het 100-jarig jubileum

Glengoyne 2005 Single Cask#2685 Refill Sherry Hogshead

OLDENZAAL - Vrijdag 21 september 2018

Speciaal voor ons 100-jarig jubileum heeft Robbie Hughes, Distillery Manager van Glengoyne, een vat geselecteerd. Deze Single Cask Oloroso Sherry Hogshead is “hand selected” en is een perfect voorbeeld van vakmanschap. De whisky heeft een elegante balans tussen crème brûlée, rode appel en rozenbottel, met een heerlijke afdronk. Het geheim: geen turf.

De officiële presentatie van deze bijzondere en beperkt verkrijgbare whisky vindt plaats tijdens de festiviteiten in Oldenzaal op zondag 7 en maandag 8 oktober. Bezoekers zullen voorrang krijgen voor wat betreft de allocatie.

Over Glengoyne

De Glengoyne distilleerderij ligt ten noorden van de stad Glasgow, net noordelijk van de grens tussen de Highlands en de Lowlands. Het is hiermee de zuidelijkste distilleerderij van de Highlands. De naam Glengoyne betekent ‘Valley of the Wild Geese’ (vallei van de wilde ganzen) en komt uit het Gaelic. In 2014 is de oudste gerst-oven omgebouwd tot een magazijn, compleet met een showroom gewijd aan de eikenhouten vaten. Distilleerderijmanager Robbie Hughes wilde dit oude gebouw heel graag gebruiken om zijn buitengewoon dikke muren, stenen vloer en pagodedak. Het is de ideale omgeving om een selectie van de beste vaten te laten rijpen. 100% van de elektriciteit bij Glengoyne is duurzaam. Lancering Glengoyne 2005# Single Cask Refill Sherry Hogshead tijdens het 100-jarig jubileum

Back to top