Over dit product
Deze heerlijke advokaat is ontwikkeld door de echtgenote van Firmin Filliers: Julia Denecker. Het resultaat is een zachte Advokaat die met zorg is bereid uit verse eieren, volle melk, suiker en alcohol. Verrijkt met natuurlijke aroma's. Heerlijk om op te lepelen of te serveren bij je toetje, net zoals dit in 1970 ging.
De laatste tijd zien we dat deze ei likeur weer meer en meer bekendheid krijgt. En terecht! Het is namelijk erg lekker. Was het eerst “wat oma nam op zondag”, gegroeid naar de guilty pleasure, zien we het nu weer bij veel mensen terug op tafel.
Deze likeur kun je op verschillende momenten eten. Deze advokaat is namelijk mooi stevig door de au-bain-marie bereiding. De Advokaat kun je (met slagroom) weg lepelen, maar je kunt het ook gebruiken in gerechten of cocktails!
Serveersuggestie:
Cupcakes
Een heerlijk luchtige vanillecupcake met advokaatvulling op basis van mascarpone en een luchtige witte chocolade botercrème.
Tiramisu met Advokaat
Het klassieke dessert met een verrassende twist.
Filliers Advokaat is een zacht product met zorg bereid uit verse eieren, volle melk, suiker en alcohol. Verrijkt met natuurlijke aroma's. Heerlijk om op te lepelen of te serveren bij uw toetje.
Filliers Distillery
In 1869 heeft Karel Lodewijk Filliers zijn bedrijf opgericht in het Belgische Deinze, toen nog gericht op het verbouwen van granen. Het overschot aan granen werd als landbouwstokerij verstookt. In 1880 kwam de vergunning tot stand voor de ‘jeneverbranderij’ en werd de Filliers Distillery een feit.
Sinds deze tijd wordt er in de stokerij gewerkt met de traditionele koperen stookketels. Het vakmanschap van de meesterstokers zorgde ervoor dat het recept van de dranken steeds meer werden verfijnd. De recepten zijn vandaag de dag nog steeds een familiegeheim dat wordt doorgegeven aan iedere volgende generatie die in het bedrijf komt.
Ook blijft het bedrijf door de jaren heen constant innoveren met nieuwe producten of verbeteringen van bestaande producten. Filliers verrast telkens weer met geweldige productinnovaties. Zo ontwikkelde Firmin Filliers in 1928 de eerste Belgische gin met 28 botanicals. In 2018 introduceerde Filliers een nieuwe reeks premium Genevers om het product Jenever een nieuw leven in te blazen, oplopend van 0 jaar (niet gerijpt) tot maar liefst 21 jaar gerijpt. Daarnaast hebben ze in 2019 met trots hun eerste Filliers whisky gelanceerd. De oudste, exclusief op sherryvaten gerijpte Belgische whisky ooit! En, in 2021, heeft Filliers drie verschillende vodka en de een 30 jaar oude Barrel Aged Genever gelanceerd.
Bij alle productinnovaties en uitdagingen bij Filliers, staat 'respect voor ambacht' altijd op de eerste plek.
Ervaar onze spirits zelf
Festivals & Beurzen
Horecava 2025
Van 13 tot en met 16 januari 2025 opent de RAI Amsterdam haar deuren voor de Horecava, het grootste evenement voor professionals in de foodservice-industrie. Natuurlijk is De Monnik Dranken ook aanwezig op deze jaarlijks terugkerende beurs trekt de Horecava duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, die op zoek zijn naar de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca.
Wat we doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.