Door naar content
FILLIERS Dry Gin 28 Barrel Aged 0,50 ltr.

Over dit product

De Filliers Dry Gin 28 Barrel Aged wordt in houten vaten gerijpt, waardoor deze gin een extra complexiteit meekrijgt, zonder zijn frisse karakter te verliezen. De Filliers Dry Gin 28 Barrel Aged wordt gedistilleerd in een traditionele koperen pot still. De gin rijpt na de distillatie 4 maanden in Franse Limousin vaten van 300 liter. Tijdens het rijpingsproces ontstaat er een unieke wisselwerking tussen verschillende smaken en aroma's. Een prachtig resultaat van Belgische bodem dankzij Master Distiller Pedro Saez Del Burgo.

Proefnotities:
Neus: De gin valt op door de complexe aroma's met tonen van eikenhout, gedroogde kruiden en specerijen, bloemen en een hint van perzik.
Smaak: Een verrassende zachte romige smaak die neigt naar kruidige bloemen en tonen van zoethout.
Afdronk: Filliers Dry Gin 28 Barrel Aged verrast door de lange, volle afdronk.

Serveersuggestie:
Je drinkt Filliers Barrel Aged Dry Gin puur, met ijs, soda water of suikervrije tonic. Zo komt de complexe geur en smaak van deze gin het beste tot zijn recht.

Filliers Distillery

In 1869 heeft Karel Lodewijk Filliers zijn bedrijf opgericht in het Belgische Deinze, toen nog gericht op het verbouwen van granen. Het overschot aan granen werd als landbouwstokerij verstookt. In 1880 kwam de vergunning tot stand voor de ‘jeneverbranderij’ en werd de Filliers Distillery een feit.

Sinds deze tijd wordt er in de stokerij gewerkt met de traditionele koperen stookketels. Het vakmanschap van de meesterstokers zorgde ervoor dat het recept van de dranken steeds meer werden verfijnd. De recepten zijn vandaag de dag nog steeds een familiegeheim dat wordt doorgegeven aan iedere volgende generatie die in het bedrijf komt.

Ook blijft het bedrijf door de jaren heen constant innoveren met nieuwe producten of verbeteringen van bestaande producten. Filliers verrast telkens weer met geweldige productinnovaties. Zo ontwikkelde Firmin Filliers in 1928 de eerste Belgische gin met 28 botanicals. In 2018 introduceerde Filliers een nieuwe reeks premium Genevers om het product Jenever een nieuw leven in te blazen, oplopend van 0 jaar (niet gerijpt) tot maar liefst 21 jaar gerijpt. Daarnaast hebben ze in 2019 met trots hun eerste Filliers whisky gelanceerd. De oudste, exclusief op sherryvaten gerijpte Belgische whisky ooit! En, in 2021, heeft Filliers drie verschillende vodka en de een 30 jaar oude Barrel Aged Genever gelanceerd.

Bij alle productinnovaties en uitdagingen bij Filliers, staat 'respect voor ambacht' altijd op de eerste plek. 

Land van herkomst Belgie Alcohol 43.7 Subgroep Gin
Producent Filliers Distillery Groep Gedistilleerd Merk Filliers Dry Gin

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Perfect Serve Barshow
03 & 04 sep 2024

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve Barshow keert terug voor de 10e editie en de kaarten zijn beschikbaar! Op 3 en 4 september 2024 zal de Westergas Amsterdam weer omgetoverd worden tot β€˜The place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top