Door naar content
Filliers Premium Grain Vodka

Filliers brengt een reeks van 3 premium vodka's op de markt; Pure Grain, Lemon en Wild Strawberry. Men gebruikt hiervoor zuiver bronwater en verse granen uit de omgeving van het Belgische Deinze, waar de distilleerderij is gevestigd. Door een extra distillatie in de traditionele koperen ketels van Filliers krijgt de vodka nog meer diepte in de smaak.

Filliers Distillery

De prachtige landelijke omgeving in het pittoreske Oost-Vlaamse Bachte-Maria-Leerne verraadt wellicht nog dat de Filliers Distillery ooit startte als een landbouwstokerij. In 1869 was het Karel Lodewijk Filliers wie aan de grondslag stond van de eerste Filliers graanjenever.

Graanjenever

Graanoverschotten in de winter werden afgestookt tot graanjenever. Hierbij werd het recept telkens verder verfijnt. Jaren later - in de jaren 60 van de vorige eeuw - richtte de nieuwe generatie Filliers zich steeds meer op het distilleren van graanjenever en werd de landbouwtak meer en meer afgebouwd.

Familie stokerij

In deze periode begon ook het experimenteren met vatrijping en het gamma gedistilleerde dranken werd verder uitgebreid. Vandaag de dag is Filliers één van de laatste familiestokerijen in België, waarbij de kennis en passie voor het distilleervak van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Overname Van Hoorebeke

De oudste distilleerderij in België, genaamd Van Hoorebeke, werd in 2006 door Filliers Distillery overgenomen. Zij waren verantwoordelijk voor het op de markt brengen van de eerste Belgische graanjenever en de eerste Belgische vodka ooit. Van Hoorebeke werd al in 1740 opgericht en Filliers kreeg de beschikking over recepten van maar liefst drie eeuwen oud.

Filliers Premium Grain Vodka

Het vakmanschap van de meesterstokers bij Filliers en de erfenis van Van Hoorebeke heeft geleid tot een nieuwe reeks premium grain vodka’s.

Op basis van tarwe

Voor de Filliers Premium Grain Vodka wordt als basis graanalcohol gebruikt op basis van tarwe. De distillatie vindt plaats middels kolomdistillatie. Daarna wordt de spirit nog een keer gedistilleerd in Filliers’ traditionele koperen ketels, waarbij ook extra graandistillaat wordt toegevoegd.

Puur & zacht

Naast de zuivere ‘Pure Grain’ Vodka, zijn er ook twee smaakvarianten; Lemon en Wild Strawberry. Uitsluitend gemaakt met van natuurlijke ingrediënten en vrij van kunstmatige smaakstoffen.

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top