Door naar content
Filliers Premium Grain Vodka

Filliers Premium Grain Vodka is een ambachtelijke premium vodka die bij de Filliers Distillery in Deinze wordt geproduceerd. Men gebruikt hiervoor zuiver bronwater en verse granen uit de omgeving van de distilleerderij. Door een extra distillatie in de traditionele koperen ketels van Filliers krijgt de vodka nog meer diepte in de smaak.

Puur en zacht

Vodka is geen onbekende spirit voor onze meesterstokers. Filliers begon in 2006 met de creatie van een ambachtelijke premium vodka. Destijds nam men het lokale merk “Van Hoorebeke” over. Op dat moment was dit het oudste spirit merk (1792) in België.

Met het vakmanschap van onze meesterstokers en voortbouwend op de nalatenschap van de eerste Belgische vodka, heeft men in Deinze een nieuwe vodka gecreëerd.

Natuurlijk moeten vakmanschap en nalatenschap hand in hand gaan met de kwaliteit die de distilleerderij nastreeft. De meesterstokers houden dit in gedachten en gebruiken bronwater en verse granen uit de streek om een drievoudig gedistilleerde graanvodka te maken. Naast deze zuivere vodka zijn er ook twee smaakvarianten gecreëerd. Deze zijn verrijkt met natuurlijke sappen en vrij van kunstmatige smaakstoffen.

Filliers Distillery

In 1869 begon Karel Lodewijk Filliers met boeren in het Belgische Deinze. Destijds was de boerderij nog volledig gericht was op het verbouwen van granen. In de jaren hierna werd er toch al wat gestookt als landbouwstokerij.

In 1880 werd de vergunning verleend voor de ‘jeneverbranderij’ waardoor de Filliers Distillery een feit werd.

Sinds deze tijd wordt er in de stokerij gewerkt met de traditionele koperen alambieks. Het vakmanschap van de meesterstokers zorgde ervoor dat het recept van de graanjenever en andere spirits steeds meer werd verfijnd.

De recepten zijn vandaag de dag nog steeds een familiegeheim dat wordt doorgegeven aan iedere volgende generatie die in het bedrijf komt.

Hiermee wordt gewaarborgd dat men op de Filliers distilleerderij op dezelfde beproefde ambachtelijke wijze als weleer blijft werken. Daarbij heeft men (bijna) het gehele proces – van de graanverwerking tot het bottelen – in eigen hand.

Vanaf het ontstaan van het bedrijf is de familie Filliers niet alleen gaan produceren, maar zijn er ook veel nieuwe producten ontwikkeld. Zo hebben zij naast Premium Grain Vodka, de graan- en fruit-jenevers, advokaat en een flink aantal premium spirits, zoals de Barrel Aged Genevers, gin en single malt whisky.

 

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top