Door naar content
FILLIERS Vodka Wild Strawberry 40% 0,50 ltr.

Over dit product

Filliers Wild Strawberry Vodka is een smaakvariatie op de originele Filliers Grain Vodka, verrijkt met een distillaat van Belgische wilde bosaardbeien. Een zoet en botanisch alternatief voor het origineel. 

Proefnotities:
Neus: Unieke en zoete neus van wilde aardbeien en rode veenbessen.
Smaak: Gebalanceerde smaak van natuurlijk aardbeienaroma en pure graanaroma's.
Afdronk: Lange, fruitige en droge afdronk.

Cocktailsuggestie:
Wild Strawberry Cosmo: Vul een martiniglas met fijngestampt ijs en laat het glas afkoelen. Doe 50ml Filliers Wild Strawberry Vodka, 30ml cointreau, 30ml cranberrysap en 20ml limoensap in een shaker en vul met ijsblokjes. Shake kort, maar krachtig. Verwijder het fijngestampte ijs uit het martiniglas en zeef het drankje in het glas. 

Filliers Distillery

In 1869 heeft Karel Lodewijk Filliers zijn bedrijf opgericht in het Belgische Deinze, toen nog gericht op het verbouwen van granen. Het overschot aan granen werd als landbouwstokerij verstookt. In 1880 kwam de vergunning tot stand voor de ‘jeneverbranderij’ en werd de Filliers Distillery een feit.

Sinds deze tijd wordt er in de stokerij gewerkt met de traditionele koperen stookketels. Het vakmanschap van de meesterstokers zorgde ervoor dat het recept van de dranken steeds meer werden verfijnd. De recepten zijn vandaag de dag nog steeds een familiegeheim dat wordt doorgegeven aan iedere volgende generatie die in het bedrijf komt.

Ook blijft het bedrijf door de jaren heen constant innoveren met nieuwe producten of verbeteringen van bestaande producten. Filliers verrast telkens weer met geweldige productinnovaties. Zo ontwikkelde Firmin Filliers in 1928 de eerste Belgische gin met 28 botanicals. In 2018 introduceerde Filliers een nieuwe reeks premium Genevers om het product Jenever een nieuw leven in te blazen, oplopend van 0 jaar (niet gerijpt) tot maar liefst 21 jaar gerijpt. Daarnaast hebben ze in 2019 met trots hun eerste Filliers whisky gelanceerd. De oudste, exclusief op sherryvaten gerijpte Belgische whisky ooit! En, in 2021, heeft Filliers drie verschillende vodka en de een 30 jaar oude Barrel Aged Genever gelanceerd.

Bij alle productinnovaties en uitdagingen bij Filliers, staat 'respect voor ambacht' altijd op de eerste plek. 

Land van herkomst Belgie Alcohol 40.0 Subgroep Wodka
Producent Filliers Distillery Groep Gedistilleerd Merk Filliers Vodka

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Hielander Whisky Festival
10 & 11 feb 2023

Hielander Whisky Festival

Het Hielander Whisky Festival Alkmaar gaat 10 en 11 februari 2023 op voor een nieuwe editie. Noord-Holland heeft sinds 2011 haar eigen Whisky festival in de Grote Kerk in Alkmaar.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top