Door naar content
Filliers Belgium Whisky

Filliers Belgium Whisky 

Filliers Distillery

Aan de oevers van de Leie, in het pittoreske Oost-Vlaamse Bachte-Maria-Leerne, ligt de Filliers Distillery. Al vijf generaties lang vervaardigt hier de familie Filliers de mooiste gins, jenevers en whisky. In 1880 kreeg Karel Lodewijk Filliers, (bet)overgrootvader van de huidige generatie, de vergunning om zijn ‘jeneverbranderij’ op te richten.

Karel Lodewijk bleef gedurende verschillende jaren zijn recept verfijnen tot er ambachtelijk graanjenever van de hoogste kwaliteit uit zijn distilleerkolf druppelde. Vandaag de dag stoken ze bij de Filliers Distillery op dezelfde ambachtelijke wijze van weleer, waarbij alles, van de graanverwerking tot het bottelen, in eigen huis wordt gedaan.

Uit liefde voor whisky

De vijfde generatie meester distilleerders, Jan en Bernard Filliers, zijn gedreven in hun passie voor de nobele wereld van spirits en hebben hun handen in elkaar geslagen om hen ultieme doel te bereiken: het creëren van een unieke Filliers whisky. Ze hebben al hen expertise en ervaring bij elkaar gevoegd en het whisky recept keer op keer vernieuwd en verbeterd. Toen ze eindelijk op het punt waren dat alles klopte, hebben ze met trots de eerste Filliers whisky gelanceerd.

Filliers Single Malt Whisky

De unieke Filliers whisky is gemaakt van 100% gerstemout en heeft 10 jaar gerijpt in sherry vaten. Het is de oudste, exclusief op sherryvaten gerijpte, Belgische whisky ooit! Om ook in de toekomst whisky te kunnen distilleren heeft de distilleerderij  geïnvesteerd in een nieuw warehouse en twee gloednieuwe koperen pot stills. Met al deze ontwikkelingen heeft Filliers whisky liefhebbers van over de hele wereld in staat gesteld om nog heel lang van het subtiele smaakpalet van de single malt te genieten. De whisky steelt niet alleen de show in zijn smaak, maar heeft ook een geweldige en exclusieve packaging, welke de whisky weerspiegelt: tijdloos en smaakvol.

Website: www.filliers.be

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top