Door naar content
Filliers Belgium Whisky

In 2019 bracht men bij Filliers hun eerste single malt whisky uit en in 2023 zijn er twee single rye whisky’s aan het whiskyportfolio van de Belgische stokerij toegevoegd.

Om ook in de toekomst whisky te kunnen distilleren heeft de distilleerderij geïnvesteerd in een nieuw pakhuis en twee gloednieuwe koperen pot stills. Dankzij deze ontwikkelingen kunnen whiskyliefhebbers over de hele wereld nog lang genieten van het prachtige smaakpalet van de Belgische whisky's van Filliers.

Filliers Single Malt Whisky

De unieke Filliers Single Malt Whisky is gemaakt van 100% gerstemout en heeft 10 jaar gerijpt in sherry vaten. Het is de oudste, op sherryvaten gerijpte, Belgische whisky ooit!

De whisky steelt niet alleen de show qua smaak, Maar heeft daarnaast ook een geweldige en exclusieve ‘packaging’, welke de whisky weerspiegelt: tijdloos en smaakvol.

Uit liefde voor whisky

Jan en Bernard Filliers zijn de 5e generatie meester distilleerders. Vol passie en overgave storten zij zich op de edele kunst van het distilleren. Daarbij hebben zij een uniek doel voor ogen; het creëren van een onovertroffen whisky van de Filliers distilleerderij.

En dat is gelukt. Jan en Bernard hebben al hun expertise en ervaring moeten inzetten. Daarbij hebben ze het whiskyrecept keer op keer vernieuwd en verbeterd. Totdat ze uiteindelijk op het punt waren gekomen dat alles klopte. En toen was het tijd om eerste Filliers single malt whisky op de markt te brengen.

Filliers Single Rye Whisky

De nieuwe generatie whiskydrinkers is steeds meer op zoek naar unieke smaakprofielen en daar spelen dranken als rye whisky, bourbon en ‘wereldse’ whisky’s een belangrijke rol in. Niet geheel verassend is rogge het belangrijkste ingrediënt in rye whisky. Dit geeft een spicy en kruidig karakter.

Waar de wetgeving in de Verenigde Staten voorschrijft dat minimaal 51 procent van de whisky uit rogge moet bestaan, hebben ze er bij Filliers voor gekozen om enkel en alleen voor 100% rogge te gaan. Hier komt ook de naam ‘single rye’ vandaan. De rijping op Amerikaans eikenhouten vaten gedurende 5 en 8 jaar geeft de whisky een zachte en evenwichtige smaak met een heerlijk lange en warme finish.

Filliers Distillery

In 1869 begon Karel Lodewijk Filliers met boeren in het Belgische Deinze. Destijds was de boerderij nog volledig gericht was op het verbouwen van granen. In de jaren hierna werd er toch al wat gestookt als landbouwstokerij.

In 1880 werd de vergunning verleend voor de ‘jeneverbranderij’ waardoor de Filliers Distillery een feit werd.

Sinds deze tijd wordt er in de stokerij gewerkt met de traditionele koperen alambieks. Het vakmanschap van de meesterstokers zorgde ervoor dat het recept van de graanjenever en andere spirits steeds meer werd verfijnd.

De recepten zijn vandaag de dag nog steeds een familiegeheim dat wordt doorgegeven aan iedere volgende generatie die in het bedrijf komt.

Hiermee wordt gewaarborgd dat men op de Filliers distilleerderij op dezelfde beproefde ambachtelijke wijze als weleer blijft werken. Daarbij heeft men (bijna) het gehele proces – van de graanverwerking tot het bottelen – in eigen hand.

Vanaf het ontstaan van het bedrijf is de familie Filliers niet alleen gaan produceren, maar zijn er ook veel nieuwe producten ontwikkeld. Zo hebben zij naast Belgische whisky, de graan- en fruit-jenevers, advokaat en een flink aantal premium spirits, zoals de Barrel Aged Genevers, gin en vodka.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top