Door naar content
FILLIERS Single Rye Whisky 5YO 46,5% 0,50 ltr

Over dit product

Filliers Distillery streeft altijd naar kwaliteit en ambacht, deze Rye Whisky 5YO gemaakt van 100% rogge is hierop geen uitzondering. Met traditionele distillatie in koperen stookketels en een rijping van 5 jaar op nieuwe vaten van Amerikaanse eik, is het resultaat een zachte en evenwichtige whisky die het vakmanschap van Filliers weerspiegelt.

Een nieuwe stap voor Filliers

Filliers heeft een rijke geschiedenis in het produceren van premium graandistillaten. In 2019 hebben ze met trots de Filliers Single Malt Whisky 10 jaar oud uitgebracht, een primeur voor België. Met de uitbreiding van de Rye Whisky’s, zetten ze opnieuw een belangrijke stap in de wereld van whisky. Filliers wil hun assortiment constant blijven uitbreiden en innoveren om hun klanten te verrassen en te inspireren.

Smaaknotities
Geur: Kruidig. 
Smaak: Vanille, chocolade, licht kruidig, prikkelend en zwarte peper. 
Afdronk: Lang en warm. 

Filliers Distillery

In 1869 heeft Karel Lodewijk Filliers zijn bedrijf opgericht in het Belgische Deinze, toen nog gericht op het verbouwen van granen. Het overschot aan granen werd als landbouwstokerij verstookt. In 1880 kwam de vergunning tot stand voor de ‘jeneverbranderij’ en werd de Filliers Distillery een feit.

Sinds deze tijd wordt er in de stokerij gewerkt met de traditionele koperen stookketels. Het vakmanschap van de meesterstokers zorgde ervoor dat het recept van de dranken steeds meer werden verfijnd. De recepten zijn vandaag de dag nog steeds een familiegeheim dat wordt doorgegeven aan iedere volgende generatie die in het bedrijf komt.

Ook blijft het bedrijf door de jaren heen constant innoveren met nieuwe producten of verbeteringen van bestaande producten. Filliers verrast telkens weer met geweldige productinnovaties. Zo ontwikkelde Firmin Filliers in 1928 de eerste Belgische gin met 28 botanicals. In 2018 introduceerde Filliers een nieuwe reeks premium Genevers om het product Jenever een nieuw leven in te blazen, oplopend van 0 jaar (niet gerijpt) tot maar liefst 21 jaar gerijpt. Daarnaast hebben ze in 2019 met trots hun eerste Filliers whisky gelanceerd. De oudste, exclusief op sherryvaten gerijpte Belgische whisky ooit! En, in 2021, heeft Filliers drie verschillende vodka en de een 30 jaar oude Barrel Aged Genever gelanceerd.

Bij alle productinnovaties en uitdagingen bij Filliers, staat 'respect voor ambacht' altijd op de eerste plek. 

Land van herkomst Belgie Alcohol 46.5 Subgroep Whisky
Producent Filliers Distillery Groep Gedistilleerd Merk Filliers Belgium Whisky

Ervaar onze spirits zelf

Festivals & Beurzen

Monnik Wine Experience 2024
04 maart 2024

Monnik Wine Experience 2024

Op maandag 4 maart 2024 organiseren wij onze jaarlijkse proeverij, de Monnik Wine Experience, bij Buitenplaats Kameryck, midden in het Groene Hart.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top