Door naar content
Santocci Limoncello

Santocci Limoncello is gemaakt volgens een oud famillierecept. Het wordt al generaties lang op dezelfde manier gemaakt, zonder toevoegingen van kunstmatige smaak, geur en of kleurstoffen. Door het gebruik van citroenschil en natuurlijke suikers wordt de juiste balans gevonden, hierdoor heeft deze Italiaanse likeur een unieke en onderscheidende smaak.

Santocci bevat de drie kernwaarden waar een goede limoncello aan moet voldoen: traditie, balans en onweerstaanbaarheid.

Traditie

Oorspronkelijk is limoncello ontstaan als likeur op basis van schillen die overbleven bij de productie van citroenen, die werden gekweekt voor het maken van citroensap. De kwaliteit van de citroenen was enorm belangrijk voor deze opkomende “sapindustrie”, wat resulteerde in een bijzondere smaak van de schil. Met deze schillen werden eind 19e eeuw de eerste limoncello’s geproduceerd.

Helaas zijn er vanaf het begin van de vorige eeuw meer en meer producenten gekomen, die citroenen alleen gingen kweken om een zo hoog mogelijke kleur- en smaak opbrengst van de schillen te behalen, voor de productie van citroenlikeuren. Nu werd het vruchtvlees een bijproduct, en dat heeft vaak geleid tot limoncello’s met een bittere smaak. Of zelfs limoncello’s met veel kleur-, geur en smaakstoffen. Santocci is altijd bij de kern en de traditie van de limoncello gebleven. En dat zullen ze altijd blijven doen…

Amare!

Balans

De limoncello van Santocci kenmerkt zich door zijn uitgelezen balans. De zuurtegraad van de citroenschil die wordt gebruikt, in combinatie met het zoet van de natuurlijke suikers en de juiste balans van de alcohol, resulteert in een unieke en onderscheidende vloeiende smaak. Santocci is wordt nog steeds volgens een generaties oud familierecept met veel liefde gemaakt. De puurheid van de met zorg en liefde geselecteerde citroenen, proef je terug in ieder Santocci moment.

Purezza!

Onweerstaanbaarheid

Van Santocci kun je het hele jaar door genieten. Niet alleen als aperitief of digestief op warme zomerdagen, ook ‘s winters is de vloeiende en heerlijke smaak van Santocci een belevenis bij een mooie kop espresso of goede koffie. Santocci bewaar je het best in het vriesvak, en serveer je in borrelglaasjes die ook in het vriesvak worden bewaard. Zo koud als Santocci wordt geserveerd, zo onweerstaanbaar zul je de smaak ervaren.

Omdat de basis van Santocci bestaat uit de schillen van de mooiste Italiaanse citroenen uit Sorrento, adviseren we je om de fles voor het serveren te schudden. En wat te denken van een mooie Santocci cocktail, of Santocci als de geraffineerde smaakmaker van mooie gerechten? Liefhebbers weten de bijzondere smaak en het heerlijke gevoel van de Santocci limoncello niet alleen in het glas te waarderen. We dagen je uit om de onweerstaanbaarheid van Santocci te testen!

Provare!

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top