Door naar content
Yeni Raki

Het motto van Yeni Rakı is; neem de tijd om te delen, te proeven en te genieten: Unrush your world!

Het leven gaat snel, soms te snel, daarom is het belangrijk om momenten te pakken voor dingen die er écht toe doen. Bij Yeni Rakı hebben ze de kunst van het ‘unrushing’ onder de knie, waarbij ze de 500-jaar oude tradities welke bij het drinken van rakı horen in acht nemen.

Productie proces Yeni Raki

Yeni Rakı is fundamenteel anders dan de meeste andere spirits gebaseerd op anijs. Het wordt gemaakt uit 100% anijszaad. Het wordt puur gemaakt door het dubbel distilleren van druiven en anijszaad, waardoor de smaak van het anijs echt komt uit het distilleren van het anijszaad en niet door anijs extract of andere kruiden welke toegevoegd zijn, zoals bij andere anijsdranken.

Eerst worden druiven van hen stengels gehaald en samengeperst. De schillen en zaden worden vervolgens verwijderd. Vervolgens worden de samengeperste druiven gefermenteerd om alcohol te verkrijgen. Hierna begint het eerste distillatie proces, waaruit de ‘suma’ wordt verkregen. De verkregen suma wordt vervolgens bewaard en daarna gedistilleerd voor een tweede keer in traditionele koperen stills. Bij de tweede distillatie wordt ook het anijszaad toegevoegd, waarna rakı wordt verkregen. Deze rakı bevat 90% alcohol en wordt gereduceerd tot 43-59% door het toevoegen van water en suiker. De laatste stap in het proces is het rijpen. De rakı wordt voor minstens 30 dagen in tanks of houten vaten worden bewaard. Hierna is de rakı klaar voor consumptie!

De unieke smaak van Yeni Rakı

Er zijn een aantal aspecten zeer belangrijk bij het drinken van Yeni Rakı. Één daarvan is het toevoegen van water. Dit zorgt ervoor dat de rakı van een heldere vloeistof magisch verandert in een troebele substantie, waarbij de elegante aroma’s vrij baan krijgen. Voor de traditionele manier schenk je eerst 6cL Yeni Rakı in een rakı glas. Hierna 6CL water toevoegen en aanvullen met een aantal ijsblokjes. Belangrijk is dat rakı altijd koud of met ijs wordt gedronken.

Een ander belangrijk aspect bij het drinken van Yeni Rakı is het nemen van tijd. Yeni Rakı komt het best tot zijn recht wanneer het met mezzes (een soort Turkse tapas) wordt gepaard en gedeeld wordt met vrienden en familie.

De verschillende soorten Yeni Rakı

Yeni Rakı

Werelds meest geproduceerde en populaire rakı, waarbij zorgvuldig geselecteerde verse én gedroogde druiven uit Turkije worden gedistilleerd, waarna het zijn perfectie bereikt bij het toevoegen van anijszaad van hoge kwaliteit aan de tweede distillatie. Yeni Rakı staat voor de unieke cultuur van het drinken van rakı.

Yeni Rakı Yeni Seri

De unieke smaak van Yeni Rakı Yeni Seri wordt verkregen door het distilleren van zorgvuldig geselecteerde verse en gedroogde druiven, waarna alléén anijszaad wordt toegevoegd uit de eerste anijsoogst van het seizoen. Zeer zacht van smaak door de meest verse en lekkere anijszaden van het seizoen.

Yeni Rakı Âlâ

De zorgvuldige druiven van de hoogste kwaliteit worden in de zon gedroogd voor het produceren van Yeni Rakı Âlâ. Hierdoor komen de smaken van de natuur in de gedroogde druiven. Vervolgens wordt het maar liefst drie keer gedistilleerd en in speciale houten vaten bewaard om een zachte smaak te verkrijgen.

Yeni Rakı Ustaların Karışımı

Yeni Rakı Ustaların Karışımı, ofwel Yeni Rakı Master’s blend, biedt een perfect balans van de traditionele smaak van Yeni Rakı, de aromatische smaak van Yeni Rakı Yeni Seri en de intense aroma’s van Yeni Rakı Âlâ.

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top