Door naar content
Godet Cognac

Godet Cognac

Vanaf 1730 is de van oorsprong Nederlandse familie Godet gevestigd in de Franse havenplaats La Rochelle. De familie is één van de grondleggers van de meeste beroemde Eau-de-vie, de cognac.

Familie Godet

De familie Godet hield zich in eerste instantie bezig met de verkoop van wijn en legde zich van daaruit meer en meer toe op de productie van Cognac. Om de transportkosten van de wijnen toentertijd drastisch te verlagen, besloot men rondom La Rochelle de wijnalcohol te scheiden van het water en alleen de wijnalcohol te verschepen naar Amsterdam. Water had men in Holland immers genoeg! La Rochelle werd daarmee het epicentrum van de Cognac-industrie. De firma Godet is inmiddels het enige cognachuis die ook daadwerkelijk nog in La Rochelle gevestigd is.

Rijke historie

De rijke historie van het bedrijf komt ook tot uiting in de voorraad van het bedrijf. Godet Cognac heeft een ongekende grote voorraad aan vintages. Tijdens de Tweede Wereldoorlog confisqueerden de Nazi’s, tot groot ongenoegen van de hele AOC Cognac streek, de mooiste en oudste cognacs. Deze pareltjes werden naar Duitsland getransporteerd met als gevolg dat de meeste cognachuizen na de oorlog geen vintages meer konden aanbieden. De toenmalige "cellar master" van Godet had echter de mooiste vintages van het familiebedrijf in de alambiek pot-still verstopt en kon ze zo behouden. Deze historische gebeurtenis heeft er toe geleid dat Godet Cognac één van de weinige cognachuizen is die vintages heeft van meer dan 150 jaar oud.

Herkenbare signature

Godet heeft tegenwoordig een mooi assortiment cognacs waaronder de VS, de VSOP en de XO. Bij het proeven van de cognacs is de eigen Godet signature goed te herkennen: het smaakprofiel is namelijk lichtvoetiger en floraler, dan van de meeste cognacs. Dit maakt Godet anders en uniek. Naast deze bekende classificaties maakt Godet ook een aantal cognacs met een geheel eigen signature:

Godet Cognac No1 Cocktail

Een cognac die tussen de VS en VSOP in zit wat betreft kwaliteit. Deze florale cognac is speciaal ontwikkeld voor de mixologie.

Godet Cognac Gastronome

Een cognac uit het Godet verleden. In 1838 maakte Augustin Godet, de 10e generatie van de Godet familie, deze speciale cognac, die uitermate geschikt is als natafelcognac. Deze cognac wordt nu nog steeds gemaakt precies naar de wensen van Augustin. Godet Gastronome is de ideale natafelcognac!

Godet Cognac XO terre

De Godet XO Terre, is een unieke blend van 5 verschillende appellations uit de Cognac streek. Tijdens de gerenommeerde International Wine & Spirits competition 2015 (IWSC) in Hong Kong is de parel beloond met een gouden medaille en uitgeroepen tot ‘’Best Cognac’’.

Website: https://cognacgodet.com/

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top