Door naar content
GODET Cognac Single Grape Colombard 0,70 ltr. GODET Cognac Single Grape Colombard 0,70 ltr.

Over dit product

Achter elke cognac, zitten druiven. En zoals het bij wijn is, is het ook bij Cognac: de druiven variatie heeft een enorme impact op de smaak van de cognac. Tegenwoordig is de Ugni Blanc druif goed voor 98% van de Cognac productie. De druiven gebruikt voor de Single Grape reeks van Godet komen van die andere 2%. Zelzame, vergeten en geweldige druiven welke op miracleuze wijze de phylloxera-ramp van 1875 hebben overleefd en welke unieke en verschillende cognacs voortbrengen. Sinds twee generaties, en met de hulp van loyale wijnboeren, heeft de familie Godet hard gewerkt om de druivensoorten Montils, Folle Blanche en Colombard te herplanten en hier prachtige cognacs van te maken.

De Godet Single Grape Colombard wordt gemaakt van 100% Colombard druiven. De Colombard druif is één van de oudste overlevende druiven variëteiten in de Charente regio, waar deze origineel werd geproduceerd als een kruising tussen Gouais en Chenin. De Colombard wordt gewaardeerd door zijn krachtige aromatische potentieel en, net als de Ugni Blanc, om zijn hoge zuurgraad.

Proefnotities:
Kleur: Diep goud.
Neus: Donkere chocolade, licht bitter, maar tegelijkertijd ook fruitig.
Smaak: Goed gestructureerd, donker en intens. 

Over de producent Godet Cognac

Vanaf het jaar 1730 is de van oorsprong Nederlandse familie Godet gevestigd in La Rochelle en in het jaar 1782 is de firma 'Godet Frères' opgericht. Na achtereenvolgens Augustin Godet (1730), Gédéon Godet (1782), Gédéon jr.Godet (1838), Louis en Paul Godet (Rapeneau), Jean Godet (1920), Jacques Godet (1970) en Jacques Godet (1984) is het roer tegenwoordig in handen van laastgenoemde en zijn zoon Jean-Edouard Godet, wie tevens master blender is. Ook broers Cyril Godet en Maxime Godet spelen een belangrijke rol binnen het bedrijf. 

De familie Godet hield zich in eerste instantie bezig met de verkoop van wijn en legde zich van daaruit meer en meer toe op de productie van cognac. Om de transportkosten van de wijnen toentertijd drastisch te verlagen, besloot men rondom La Rochelle, de wijnalcohol te scheiden van het water en alleen de wijnalcohol te verschepen naar Amsterdam. Water had men in Holland immers genoeg! La Rochelle werd daarmee het epicentrum van de Cognac-industrie, de firma Godet is inmiddels het enige cognachuis die ook daadwerkelijk nog in La Rochelle gevestigd is.

De rijke historie van het bedrijf (15 generaties) komt ook tot uiting in de voorraad van het bedrijf. Godet Cognac heeft een ongekende grote voorraad aan vintages. Tijdens de Tweede Wereldoorlog confisqueerden de Nazi's, tot groot ongenoegen van de hele AOC Cognac streek, de mooiste en oudste cognacs. Deze pareltjes werden naar Duitsland getransporteerd met als gevolg dat de meeste cognachuizen na de oorlog geen vintages meer konden aanbieden. De toenmalige "cellar master" van Godet had echter de mooiste vintages van het familiebedrijf in de alembic pot still verstopt en kon ze zo behouden. Deze historische gebeurtenis heeft er toe geleid dat Godet Cognac één van de weinige cognachuizen is die vintages heeft van meer dan 150 jaar oud!

Godet heeft heden ten dage een mooi assortiment cognacs waaronder de VS, de VSOP, en de XO. Bij het proeven van de cognacs is de eigen Godet signature goed te herkennen. Het smaakprofiel is namelijk lichtvoetiger en floraler dan van de meeste cognacs. Deze signature maakt Godet anders en uniek! Naast de bekende classificaties maakt Godet ook een aantal cognacs met een geheel eigen karakter.

Godet voert tevens de merken: Hautefort, Cantate, Comte de Ferragut, Jules Domet en Pearadise.


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Frankrijk Alcohol 40.0
Producent Godet Cognac Subgroep Cognac

Ervaar het zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top