Wijn & Spijs avond in Oud Gastel voor herhaling vatbaar
Op dinsdagavond 24 oktober 2017 organiseerde Jacqueline Jongenelen van uw topSlijter ’t Raadhuis in het Brabantse Oud Gastel een wijn spijs avond bij
Het Ministerie van Eten en Drinken. De keukenbrigade had een uitstekend 5-gangen menu samengesteld en namens De Monnik Dranken had Robert Handjes deze voorzien van elk 2 wijnen. De opzet was dat de gasten dan bij elke gang de beste combinatie konden kiezen.
Namens De Monnik Dranken was Patrick van Egmond aanwezig om tussen de gangen door uitleg te geven over de wijnen. Een microfoon was hiervoor zeker nodig, want uiteindelijk bleek dat het restaurant met meer dan 90 gasten volledig vol was! Er waren zelfs nog mensen die teleurgesteld moesten worden omdat ze er niet meer bij pasten. Het leuke was dat gezien de grote opkomst mensen die elkaar nog niet kenden bij elkaar aan tafel belandden en na afloop bijna als vrienden het restaurant verlieten. De line-up van de wijnen was zeer gevarieerd met mooie merken uit het Monnik assortiment en afkomstig uit de gehele wereld. De meningen over de beste combinatie Wijn & Spijs liepen vaak uiteen en bij sommige gangen was deze zelfs 50/50 verdeeld. Niets is zo persoonlijk als smaak en dat maakt een dergelijke avond ook zo leuk.
Het poleren van 2 x 90 = 180 glazen tussen elke gang door was een enorme klus, en de bediening verdient dan ook een enorm compliment voor het vlekkeloze verloop van de avond. Maar uiteraard willen we ook Jacqueline bedanken voor het initiatief en de perfecte organisatie. Het was een mooie avond waarbij de meeste gasten na afloop ook nog een bestelformulier inleverden omdat ze ook graag thuis van één of meerdere van de geproefde wijnen willen genieten.
Het menu bestond uit:
Amuse + Welkomstdrankje:
769007 – DOPFF AU MOULIN Cremant de Alsace
Gang 1:
Cannelloni van gerookte zalm met roomkaas en balsamicosaus
780683 - VENTISQUERO Yelcho Sauvignon Blanc
+
789114 - ACKERMAN Touraine Sauvignon
Gang 2:
Rundersukade van rund van Masseurs met een stampje van rode kool
785451 - LORGERIL 1620 Syrah Viognier
+
770356 - SARTORI Valpolicella Classico
Gang 3:
Hertenbiefstukje met cassissaus en een compote van stoofpeer
785453 - LORGERIL Chateau Lorgeril Cabardès
+
785074 - PHEBUS Reserva Malbec Patagonië
Gang 4:
Proeverijtje van kazen
785066 - FAUSTINO Crianza
+
780682 - VENTISQUERO Yelcho Carmenere
Gang 5:
Mousse van chocolade met een coulis van frambozen en room
740097 - PELLEGRINO Marsala Fine Rubino DOC
+
785461 – CHATEAU BELINGARD Monbazillac