Door naar content

Rock Oyster met oesters wederom populair tijdens whiskyproeverij van topSlijter Breur in Oostvoorne

26 juni 2018
Rock Oyster met oesters wederom populair tijdens whiskyproeverij van topSlijter Breur in Oostvoorne

Rock Oyster met oesters wederom populair tijdens whiskyproeverij van topSlijter Breur

OOSTVOORNE - Donderdag 21 juni 2018 Uw topSlijter Breur organiseerde op donderdag 21 juni, in samenwerking met kookstudio De Kokerij uit Oostvoorne, een whiskyproeverij. Het thema van deze whiskyproeverij; een rondje Schotland. Bij elke whisky werd een bijpassend hapje geserveerd. Een beproefd recept van topSlijter Breur. Op 10 april van dit jaar werd dezelfde proeverij ook al eens gehouden bij Café Restaurant Courzand in Heijplaat. Hieronder een overzicht van de 'whisky's & bites' die de gasten voorgeschoteld kregen: Epicurean & mini cannelés De proeverij startte met The Epicurean. Deze blended whisky, gemaakt van een aantal van de mooiste Lowland malts, werd gecombineerd met mini cannelés. Deze kleine Franse cakejes bevatten qua smaak een vleugje rum en vanille. Glencadam 10 YO & makreel in yoghurtroom Daarna werd de Glencadam 10 YO geproefd in combinatie met makreel in yoghurtroom. Deze uit de Highlands afkomstige Glencadam whisky heeft iets romigs in zijn smaak en daar past het romige van de yoghurt uitstekend bij. Tomintoul 12 YO & Langoustines met een mango avocado salsa Deze 12 jaar oude Speyside whisky rijpt de laatste 18 maanden op vaten waarin eerder de zoete oloroso sherry heeft gerijpt. Hierdoor krijgt de whisky een lichtzoete, zachte smaak. Hierbij werden Langoustines (ook wel Noorse kreeft genoemd) met een mango avocado saus geserveerd. Rock Oyster met oesters De Rock Oyster met oesters was, net als op 10 april, wederom de topper van de avond. Rock Oyster, een maritieme blend van Islands whisky's, is een hommage aan de zee. De whisky werd ter plekke over de oesters gesprenkeld. Het ziltige van de whisky in combinatie met het ziltige van de oester is een waar genot! Inchmoan en Smokehead met hamburger en gehaktballetjes van zalm Ter afsluiting van de avond werden er twee rokerige whisky's geproefd. Als eerste de Inchmoan 12 YO. Deze peated Highland whisky van Loch Lomond werd geïnjecteerd in een hamburger. De Smokehead Peated Islay Malt Whisky was de laatste whisky die de whiskyliefhebbers in Hellevoetsluis voorgeschoteld kregen. De naam van deze whisky verklapt eigenlijk alles; een zeer rokerige whisky van het ,ten zuid-westen van Schotland gelegen, eiland Islay. De Smokehead was verwerkt in gehaktballetjes van gerookte zalm. Het was een ware culinaire top avond die de gasten niet snel zullen vergeten! Via deze weg willen wij  úw topSlijter Sjaak Breur en  De Kokerij wederom bedanken voor een zeer geslaagde avond.
Back to top