Door naar content

Geslaagde wijnproeverij in Leimuiden

14 november 2018
Geslaagde wijnproeverij in Leimuiden

Geslaagde wijnproeverij in Leimuiden

LEIMUIDEN - Zondag 11 november 2018 Zondag 11 november betekende voor de mensen in het oosten en zuiden van het land de 11e van de 11e, het begin van gezelligheid; Carnaval. Voor de kinderen in het noorden van het land Sint-Maarten, langs de deuren voor een traktatie. Wat hebben de mensen in Leimuiden en omstreken dan? Juist! Een wijnproeverij! Aad Bouwmeester, van de gelijknamige wijnhandel en slijterij, organiseerde zijn najaarsproeverij ditmaal bij Bloksma Keukens in Leimuiden. Een zeer goed georganiseerde proeverij, waar meerdere importeurs een plekje toegewezen kregen in de keuken showroom. Isabelle, accountmanager voor slijterij en wijnhandel, had voor deze gelegenheid de volgende wijnhuizen meegenomen: Winzer Krems Oostenrijk is een erg klein wijnland. Het produceert slechts 1% van de wereldproductie van wijn. Maar het kleine beetje dat er is, is van topkwaliteit. Dat waren de gasten dan ook met Isabelle eens. De Grüner Veltliner die knisperend fris is zonder hoog in de zuren te zijn en de Blauwer Zweigelt met een heerlijke kruidigheid zonder zwaar te zijn. Een welkome verrassing, lekkere elegante wijnen! Bodegas Montecillo De Bodegas Montecillo is gesitueerd in de wereldberoemde D.O.C. Rioja. De bodegas is eigendom van de familie Osborne en bestaat al sinds 1874 en is daarmee één van de oudste Spaanse wijnbedrijven en het op één na oudste wijnbedrijf in de Rioja Alta. Met een witte Rioja gemaakt van onder andere white tempranillo, een krachtige klassieke crianza en een elegante reserva wisten deze wijnen vele gasten te verrassen! Negro Angelo e Figli Sinds 1670 heeft de familie Negro wijngaarden in Roero. In de wonderschone heuvels van Piemonte wijden ze hun leven aan het maken van prachtige wijnen van de witte druiven favorita (vermentino) en arneis en de rode druivensoorten nebbiolo, barbera, bonarda, brachetto en dolcetto. Altijd leuk, wijnen van andere druivenrassen dan we gewend zijn, zoals Barbera, Dolcetto en de heerlijk verkwikkende Favorita. Quady Winery In 1975 verruilden Andrew en Laurel Quady hun hectische baan in Zuid-Californië voor een nieuwe uitdaging als wijnmakers. In hun winery in het plaatsje Madera (Central Valley, California) ontwikkelden zij zich van wijnhobbyisten tot enthousiaste professionals. Voor het dessert een bijzondere dessertwijn: Essensia wordt gemaakt van de orange muscat, een druif die slechts op enkele plaatsen voorkomt. De wijn lijkt een beetje op een friszoete port. Gemaakt van 100% orange muscat met een geur die doet denken aan sinaasappelbloesem en abrikozen met een aanhoudende frisse afdronk. Deze line-up kon de 130 gasten die op deze bijzondere middag waren afgekomen wel bekoren. Voor ieder wat wils. Via deze weg willen we dan ook graag Aad Bouwmeester, zijn trouwe team en Bloksma Keukens bedanken voor de fijn georganiseerde proeverij!
Back to top