Door naar content

Bijzondere Phebus barbecue workshop bij Smokey Goodness in Delft

23 mei 2019
Bijzondere Phebus barbecue workshop bij Smokey Goodness in Delft

Bijzondere Phebus barbecue workshop bij Smokey Goodness in Delft

DELFT - Donderdag 23 mei 2019 In de periode van 1 januari t/m 30 april 2019 konden slijters meedoen aan een mooie incentive voor de verschillende Argentijnse wijnen van Phebus. De winnende slijters namen, samen met hun partner, deel aan een bijzondere Phebus barbecue workshop bij Smokey Goodness in Delft. Phebus BBQ beleving
Phebus BBQ beleving
Tijdens deze ultieme Phebus BBQ beleving hebben de slijters in groepjes van vier, onder begeleiding van de Smokey Goodness pitmasters, heerlijke Argentijnse gerechten bereid. Kortom, het echte werk: stoer, slow en vol vuur, het walhalla voor 'carnivoresque' avonturiers!
The Bastard
Allereerst moesten er 2 voorgerechten bereid worden op “the Bastard”: anticuchos de corazon (runderhart) met Peruaanse groene saus en grilled steak arepas. De slijters gingen enthousiast aan de slag. En na het harde werken moesten de creaties uiteraard geproefd worden aan de prachtig gedekte tafel. Diane Joyaux Fabre
Diane Joyaux Fabre
Namens Bodegas Fabre (Phebus)  becommentarieerde Diane Joyaux Fabre gedurende de avond de wijn-spijs combinaties. De anticuchos de corazon (runderhart) combineerde heerlijk met de Phebus Reservado Cabernet Sauvignon - Patagonië. Terwijl de Phebus Reservado Malbec – Mendoza en Prieuré de Cénac Malbec - Cahors een goede begeleider bleken van de grilled steak arepas.
Cahors - Frankrijk
Diane Joyaux Fabre vertelde aan de slijters dat zij en haar man Hervé Fabre in 2015 besloten te investeren in Frankrijk, het geboorteland van Hervé. Na een zoektocht van 2 jaar worden Hervé en Diane de nieuwe eigenaren van de Vignobles Saint Didier de Parnac en de Prieuré de Cénac, gelegen in Cahors. Dit gebied, zo’n 200 kilometer ten oosten van Bordeaux, is de oorspronkelijke thuisbasis van de malbec druif. Hier maakt Hervé een prachtige 100% malbec wijn, die tot het hoogste niveau van Franse terroir wijnen behoort: de Prieuré de Cénac Malbec - Cahors. Bijzondere Phebus barbecue_gepekelde rode poon
Gepekelde rode poon
Als hoofdgerecht werd gepekelde rode poon gerookt op de BBQ. De andere helft van de slijters bereidde het bijgerecht: gepofte aubergine met gerookte geitenkaas en walnoot. Na de bereiding genoten de BBQ-ers – onder het genot van heerlijke Phebus wijnen – wederom van de verschillende gerechten. Daarnaast werden er verhalen verteld over asado’s en gauchos, de Phebus wijnen en culinaire ontdekkingen uit Argentinië. Bij het hoofdgerecht wordt de elegante Phebus Reservado Chardonnay – Mendoza geschonken.
Chocolade geweld
Het dessert, “the motherload,” is een machtige brownie met zoute karamelsaus en pindakaasmousse, die bereid wordt op de BBQ. Zowel de Phebus Gran Reservado Merlot – Patagonië als de Phebus Gran Reservado Malbec – Mendoza blijken perfect opgewassen tegen dit chocolade geweld. Een verrassende combinatie van Diane, die erg in de smaak valt bij de verschillende slijters. Phebus barbecue, een geslaagde avond
Geslaagde avond
Om 22:30 uur is het helaas tijd om huiswaarts te keren. Wij kijken terug op een zeer geslaagde avond, aangezien de gasten met een grote glimlach op hun gezicht huiswaarts gingen.
Bedankt
Namens De Monnik Dranken willen wij alle winnende slijterijen hartelijk bedanken voor hun inzet en gezelligheid. Daarnaast willen wij Diane Joyaux Fabre van Bodegas Fabre (Phebus) bedanken voor haar inspanningen tijdens de zeer geslaagde Phebus BBQ workshop. Bijzondere Phebus barbecue workshop bij Smokey Goodness in Delft
Back to top