Door naar content

Bezoekers Ventisquero wijnmakersdiner genieten bij La Roche in Enschede

30 oktober 2019

Ventisquero wijnmakersdiner

ENSCHEDE – Dinsdag 29 oktober 2019

Op een koude, maar mooie herfstavond in oktober kwamen ongeveer 40 gasten naar restaurant La Roche in Enschede. Hier organiseerde Wijnhandel-Slijterij Le Tonneau een wijnmakersdiner met de wijnen van Ventisquero. Het gezelschap bestond uit een mooie mix van klanten van Slijterij Le Tonneau uit Enschede-Zuid en vaste klanten van restaurant La Roche, gelegen tussen het fraaie G.J. van Heekpark en woonwijk 't Zwik. Mark Drendel tijdens winemakersdiner Ventisquero

Felipe Tosso

Vanuit Chili zou chief wine maker Felipe Tosso naar Enschede komen om het diner, op het gebied van wijn, te begeleiden. De recente onlusten in de Chileense hoofdstad Santiago maakten het voor hem echter onmogelijk om naar Nederland af te reizen. Om het wijnmakersdiner toch door te laten gaan is de in Barcelona woonachtige Mark Drendel bereid gevonden om Felipe te vervangen. Mark is Europees exportmanager van Ventisquero en op regelmatige basis in Nederland aanwezig voor diverse proeverijen en de jaarlijkse Monnik Wine Xperience. Mark Drendel over Ventisquero

Vina Ventisquero

In de achterzaal van La Roche kregen de gasten allereerst een korte presentatie waarin uitleg werd gegeven over de verschillende klimaten binnen de Chileense landsgrenzen en de wijngaarden die Vina Ventisquero in deze gebieden heeft. Ook gaf Mark alvast wat achtergrond informatie over de wijnen die men later deze avond bij de diverse gangen geserveerd zou krijgen. Ventisquero Tara op winemakersdiner in Enschede Tara Chardonnay

Daarna werd, als aperitief de Tara Chardonnay geschonken. Het bijzondere aan deze wijn is de herkomst. Namelijk het unieke en extreme terroir van de Atacama Woestijn. De droogste plek op aarde! In de Huasco Vallei op 22 kilometer van de oceaan in één van Chili’s meest noordelijk gelegen wijngebieden, produceert Ventisquero jaarlijks slechts 6000 flessen van deze chardonnay.

De vinificatie gebeurt grotendeels met de hand. Pure ambacht! Wat resulteert in een frisse klimaatwijn, met bijna een ziltige smaak. In de neus kon men aroma's van meloen en abrikoos waarnemen. Een prima start van het wijnmakersdiner in Enschede! Ventisquero winemakersdiner bij La Roche in Enschede groot succes

Wijnmakersdiner

Vervolgens vertrok het gezelschap naar het restaurant aan de voorkant om daar te beginnen met her wijnmakersdiner. De gasten genoten van elkaars gezelschap in combinatie met de verschillende gerechten en de bijbehorende wijnen. Bij elk gerecht gaf Mark aan welke wijnen er bij werden geschonken en tijdens het eten liep hij rond om vragen te beantwoorden.

Gang 1

Kwartel Reserva Sauvignon Blanc - Valle Casablanca en Queulat Grand Reserva Sauvignon Blanc  

Gang 2_Gamba's in aoli_Grey Chardonnay en Pais Moscatel Reserva

Gang 2

Gamba's in aioli Grey Chardonnay en Pais Moscatel Reserva

Gang 3

Eend met wokgroenten Cabernet Sauvignon en Carmenere Reserva

Gang 4

Entrecote Grey CCM Garnacha - Carinena- Mataro en Grey Carmenere

Gang 5

Chocoladetaartje Port (niet van Ventisquero)

Bedankt

Wij kijken terug op een zeer geslaagd wijnmakersdiner en willen de medewerkers van Le Tonneau en La Roche hartelijk bedanken voor de organisatie.

Back to top