Door naar content

Hubrecht Duijker ontdekt verfrissende smaak van McPherson Lucie’s Promise Grenache Rosé

18 juli 2023

Als het gaat om verfrissende zomerse wijnen, is McPherson Lucie’s Promise Grenache Rosé een ware traktatie. Deze Australische wijn - geproduceerd door McPherson Wines in de prachtige Goulburn Valley - biedt een unieke combinatie van smaken die de smaakpapillen zeker zal prikkelen.

Promise

Hubrecht Duijker proeft en beoordeelt iedere maand een flink aantal wijnen voor zijn maandmagazine. Voor de maand juli 2023 ontdekte hij de McPherson Lucie’s Promise Grenache Rosé.

In dit nieuwsbericht duiken we dieper in deze heerlijke rosé. Waarom is juist deze wijn bij uitstek geschikt om te drinken tijdens warme zomerse dagen? En wat zijn smaakvolle wijn & spijs combinaties?

McPherson Lucie’s Promise Grenache Rosé een verleidelijke smaaksensatie

Rosé uit Australië

Een verleidelijke smaaksensatie

McPherson Lucie’s Promise Grenache Rosé is een wijn die direct indruk maakt.

De verleidelijke roze kleur nodigt uit tot een slok en de eerste smaakbeleving zal niet teleurstellen.

Goulburn Valley en Murray Darling

Deze rosé wordt gemaakt van grenache-druiven die uitstekend gedijen in de zonovergoten wijngaarden van de Goulburn Valley en Murray Darling, waar het warme klimaat en de vruchtbare bodem de perfecte omstandigheden bieden voor de teelt van druiven van topkwaliteit.

Fruitig en fris

De wijn biedt een harmonieuze combinatie van fruitige aroma's en verfrissende zuurgraad. Bij elke slok proef je de levendige tonen van sappige rode bessen, rijpe aardbeien en een subtiel vleugje citrus.

Soepel en elegant

De soepele en elegante structuur maken elke slok een waar genot. Of je nu een ervaren wijnliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig bent naar het verkennen van verschillende smaken; McPherson Lucie’s Promise Grenache Rosé zal de verwachtingen zeker overtreffen.

Zomerse wijn & spijs combinaties

Deze Australische rosé is perfect voor zomerse dagen en biedt talloze mogelijkheden voor smaakvolle wijn & spijs combinaties.

Hier zijn enkele suggesties voor een waar culinair avontuur:

Verse zeevruchten

Combineer de verfrissende eigenschappen van McPherson Lucie’s Promise Grenache Rosé met verse oesters, garnalen of een heerlijke zalm ceviche.

De delicate zuren in de wijn zullen de natuurlijke smaken van de zeevruchten aanvullen en zorgen voor een harmonieuze pairing.

Salades

Een lichte en kleurrijke salade met verse groenten, zoals tomaten, komkommers en rucola, past perfect bij de fruitige tonen van de rosé.

Voeg geitenkaas en walnoten toe voor een extra smaakdimensie.

Gegrilde gerechten

Voor de liefhebbers van barbecue biedt McPherson Lucie’s Promise Grenache Rosé een geweldige partner voor gegrild gevogelte, zoals kip of kalkoen.

De fruitige aroma's en zachte tannines vullen de sappigheid van het vlees perfect aan.

Pittige gerechten

Deze rosé heeft voldoende structuur en fruitigheid om op te boksen tegen pittige gerechten. Probeer het eens met een pittige Thaise salade of een Mexicaanse taco met gekruid vlees.

De wijn zal de hitte van de kruiden verzachten en een verfrissende balans bieden.

Hubrecht Duijker over McPherson Lucie’s Promise Grenache Rosé uit Australië

veel lachen en genieten van elke minuut

Hubrecht Duijker over McPherson Lucie’s Promise Grenache Rosé

‘We maken wijnen voor mensen die van het leven houden, veel lachen en genieten van elke minuut’ is het motto van het Australische wijnbedrijf McPherson.

Dit ligt zo’n 110 kilometer benoorden Melbourne, beschikt over ongeveer 225 hectare met druivenstokken en begon ruim een halve eeuw geleden met wijnbouw in voornamelijk waterrijke – derhalve enigszins koele – regio’s van de staat Victoria.

De naar Lucie Inara Mourad (geboren in 2010) genoemde Grenache rosé oogt op ietwat bleke wijze roze-oranje, maar smaakt juist stevig, met in een hoofdrol licht gekruid, mild rood fruit, waaronder dat van frambozen en aardbeien. Een sappige frisheid completeert het geheel.

Prachtige vertegenwoordiging van Australische wijnen

McPherson Lucie’s Promise Grenache Rosé is een prachtige vertegenwoordiging van Australische wijnen. Met zijn verleidelijke smaakprofiel en zomerse karakter is het de ideale metgezel voor ontspannen momenten en culinaire ontdekkingen.

Of je nu geniet van een zonnige dag op het terras of een feestelijke bijeenkomst plant, deze rosé zal niet teleurstellen.

Probeer enkele van de aanbevolen wijn & spijs combinaties om de smaakpapillen te verwennen en een onvergetelijke ervaring te creëren.

Geniet van de frisheid en verfijning van McPherson Lucie’s Promise Grenache Rosé en ontdek waarom deze wijn een blijvende indruk maakt.

 

McPherson Wines

Goulburn Valley, Murray Darling en Strathbogie Rangers

McPherson Wines

Eén van de wijnbedrijven die al jarenlang gevestigd is in Central Victoria is McPherson Wines.

In1968 begon Andrew McPherson samen met zijn vader Jock het wijnbedrijf, waarbij wijngaarden werden aangelegd in Goulburn Valley, Murray Darling en Strathbogie Rangers.

Jock’s jarenlange ervaring in de Australische wijnbouw zorgde ervoor dat de wijnen van McPerson al snel volop internationale waardering kregen.

Familiebedrijf

Vandaag de dag is het wijngoed nog steeds in handen van de familie McPherson. Andrew’s vrouw Nicki, dochter Alexandra en zoon Angus zijn nauw betrokken bij de wijnproductie van McPherson Wines.

Joanne Nash

Sinds 2011 is Joanne chef wijnmaken bij McPherson Wines. Door druiven uit de hoger gelegen wijngaarden in Strathbogie Ranges te combineren met druiven uit lager gelegen percelen in de Goulburn Vallei weet wijnmaakster Joanne fruitige, gebalanceerde en moderne Australische wijnen te produceren.

McPherson Family wijnen

De McPherson Family wijnen zijn vernoemd naar de verschillende familieleden, waarbij iedere wijn een weerspiegeling is van zijn of haar karakter.

Lees meer over McPherson Family wijnen

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top