Door naar content

Over deze wijn

Deze wijn is geprocuceerd volgens de "Méthode traditionelle". Na de tweede vergisting op fles rijpt de wijn maar liefst nog 36 maanden op de fijne lie.

De wijn is bleekgeel van kleur. De geur is mineraal met florale aroma's en tonen van limoen en peer. In de mond is de wijn complex en soepel met tonen van briochee assemblage van verschillende terroirs verleend deze wijn een uitzonderlijk karakter met een lange, supurbe afdronk met volop minerale tonen.

Ackerman is een vooraanstaande producent van Loirewijnen, zowel met als zonder bubbels. Het huis werd opgericht in 1811, toen de Jean- Baptiste Ackerman zich op (pas) 20-jarige leeftijd in Saumur vestigde. Van oorsprong afkomstig uit Brussel, zag hij, na de nodige buitenlandse reizen, dat Saumur een perfecte plek was: de wijngaarden in de omgeving stonden bekend om hun tintelfrisse wijnen, dankzij de zeer kalkhoudende bodems, gedomineerd door turfsteen. Terwijl de wijnen ook nog eens makkelijk verscheept konden worden dankzij de aanwezigheid van een natuurlijke haven aan de Loire, iets stroomafwaarts van Saumur.

Jean-Baptiste bleek inderdaad succesvol, zeker nadat hij zich ging toeleggen op de productie van mousserende wijnen volgens de "méthode traditionelle". Na de nodige experimenten kon hij zijn eerste mousserende Saumur in 1836 presenteren. Aanvankelijk was de productie 30.000 flessen per jaar, maar het succes was zo groot dat Ackerman in 1876 al 1,5 miljoen flessen mousserende wijn produceerde.

Ackerman is nog steeds gevestigd op dezelfde plek waar het ooit begon, aan de rand van Saumur. Maar naast de mousserende wijnen, die nog steeds een belangrijke rol spelen, maakt dit wijnhuis ook verrukkelijke "stille" wijnen, zoals bijvoorbeeld een heerlijk geurige Touraine Sauvignon of een tintelfrisse Chardonnay, telkens in een stijl die zo typerend is voor de Loirevallei, uniek in de wereld.

Land van herkomst Frankrijk Appellation Loire Alcohol 12.0 Groep Wijnen Gerechten Aperitief, vis, zeevruchten, milde kazen, dessert.
Wijnhuis Ackerman Serveertemperatuur 8 - 10 °C Smaak Droog Subgroep Mousserend Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

06 juni 2020

Gin & Rum Festival Utrecht

Op zaterdag 6 juni 2020 vindt het Gin & Rum Festival Utrecht plaats. In de Werkspoorkathedraal kunnen gin- en rumliefhebbers van 15:00 uur tot 22:00 uur genieten van meer dan 100 verschillende gins en rum.

Alle Festivals & Beurzen

Proeverijen

10 juni 2020

Pellegrino wijnproeverij bij Mitra Oosterhout

Op woensdag 10 juni 2020 vindt er bij Mitra Oosterhout een wijnproeverij plaats met de wijnen van ons Italiaanse wijnhuis Carlo Pellegrino.

Alle Proeverijen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top