Door naar content

Over deze wijn

De Palomino druiven en de krijtachtige "Albariza" bodem (stamt af van het Arabische woord Alba, dat wit betekent) waarop ze rijpen, maken Fino tot één van de beroemdste Sherry's. Strogeel van kleur, met aangename aroma's van noten en olijven. Deze Fino is vol van karakter met een mooie balans.

Pedro Rodriguez e Hijos is een familiebedrijf dat sinds 1821 met hart en ziel Sherry produceert in Sanlúcar de Barrameda.

Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnbedrijven in de streek, met 500 hectare eigen wijngaarden in het zogenaamde "Jerez Superior" district en met in totaal 16 bovengrondse wijnkelders (Bodegas) ingebed in dit Andalusische kustplaatsje. Sommige van deze Bodegas zijn eeuwenoud en zijn zo ontworpen en gepositioneerd dat ze de ideale plek zijn voor de jarenlange rijping van de Sherry's.

Door de jaren heen heeft Pedro Rodriguez e Hijos een uitstekende reputatie voor al zijn Sherry's opgebouwd, met name voor de Manzanilla, een unieke wijn die alleen zo mag heten als hij uit Sanlúcar de Barrameda komt.

Land van herkomst Spanje Druiven Palomino Serveertemperatuur 8 °C Groep Wijnen Gerechten Aperitief, milde kazen, zeevruchten, zalm, sushi.
Wijnhuis Rodriguez Appellation Jerez Alcohol 15.0 Subgroep Sherry/Port Kleur Wit

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

06 juni 2020

Gin & Rum Festival Utrecht

Op zaterdag 6 juni 2020 vindt het Gin & Rum Festival Utrecht plaats. In de Werkspoorkathedraal kunnen gin- en rumliefhebbers van 15:00 uur tot 22:00 uur genieten van meer dan 100 verschillende gins en rum.

Alle Festivals & Beurzen

Proeverijen

10 juni 2020

Pellegrino wijnproeverij bij Mitra Oosterhout

Op woensdag 10 juni 2020 vindt er bij Mitra Oosterhout een wijnproeverij plaats met de wijnen van ons Italiaanse wijnhuis Carlo Pellegrino.

Alle Proeverijen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top