Door naar content

Over dit product

Aalborg Jubilæums Akvavit kwam op de markt in 1946 als een feestelijke viering van de 100ste verjaardag van de lancering van Aalborg Taffel Akvavit. In tegenstelling tot de meeste andere aquavit, is deze editie volledig zonder komijnzaad. Het past goed bij vis en varkensvlees, maar ook bij curry en andere gerechten uit de Aziatische keuken.

Proefnotities:
Kleur: Helder goud.
Neus: Citrus, aroma's van zoethout en zachte tonen van steranijs.
Smaak: Elegante, evenwichte smaak met dille en koriander. Tonen van steranijs, citrus en karamel. 
Afdronk: Verwarmend en aanhoudend.

Over de producent Aalborg Akvavit

Het verhaal van Aalborg Akvavit begint met de drie grondleggers van de Akvavit: Isidor Henius, Anthon Brondum en Harald Jensen. Zij vertegenwoordigen verschillende ideeën bij het vervaardigen van akvavit en schnaps en waren de grondleggers van de hele Deense drankenindustrie. De productie van Aalborg Akvavit  is nog steeds gebaseerd op oude Deense tradities en veel van de producten worden vervaardigd volgens de originele recepten.

Akkergewassen worden dubbel gedistilleerd om deze goddelijke drank uit Scandinavië te verkrijgen. Tijdens de tweede doorloop worden de kruiden en het water toegevoegd en gaat men over tot distilleren. Al sinds 1846 wordt Aalborg Taffel Akvavit in Aalborg gemaakt en het heeft de positie van Akvavit als nationale drank van Denemarken gevestigd. Aalborg serveer je ijskoud in het karakteristieke langwerpige glaasje en is heerlijk bij zeevruchten. 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Denemarken Alcohol 40.0 Subgroep Aquavit
Producent Aalborg Akvavit Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top