Door naar content

Over deze wijn

De druivenstokken voor deze expressieve Chardonnay staan op een terroir van slib en grint langs de Aubance. De druiven worden bij optimale rijpheid geoogst en direct bij aankomst in de kelder geperst. De vergisting gebeurt in roestvrijstalen cuves bij een temperatuur van 16-17 °C. Daarna laat men de wijn op zijn fijne lies liggen om de wijn ronder en complexer te maken. Het resultaat is een elegante en frisse wijn met aroma's van bananen en vergeet-mij-nietjes. In de mond is de wijn rond en levendig.

In 1938 startte Eusèbe Biotteau met het maken van wijn op zijn landgoed. Het Château stamt echter uit 1730 en is gebouwd met het in de Anjou zo bekende turfsteen. Zijn liefde en kennis voor wijn gaf Eusèbe door aan zijn zoon en momenteel staat de 4e generatie al aan het roer. De wijngaarden liggen in het dal van de Aubance, een zijrivier van de Loire. Omdat de Biotteau's 200 ha wijngaard bezitten, kunnen ze veel verschillende druivenrassen verbouwen en veel verschillende wijnen maken. Uiteraard allemaal binnen de mogelijkheden van de diverse AOC's in Anjou. Hun roestvrijstalen cuves zijn verschillend in grootte, afhankelijk van de oppervlakte van het perceel. Alle percelen worden separaat gevinificeerd, optimaal rijp en op een specifieke temperatuur, afhankelijk van de druivensoort, de leeftijd van de druiven en het terroir.

Land van herkomst Frankrijk Druiven Chardonnay Jaargang 2023 Serveertemperatuur 8 - 10 °C Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Château d'Avrillé Appellation Loire Alcohol 12.5 Groep Wijnen Gerechten Schaal- en schelpdieren.

Ervaar onze wijnen zelf

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top