Door naar content

Beste bartenders ter wereld waarderen import merken De Monnik Dranken

12 februari 2020

OLDENZAAL – Vrijdag 17 januari 2020
Drinks International onderzoekt jaarlijks welke merken het meest trendy zijn in de internationale bartender scene. Het onderzoek is gehouden onder bareigenaren, hoofd bartenders en barmanagers van de 109 meest exclusieve high-end bars ter wereld. Het rapport geniet dan ook een uitstekende reputatie in de drankenindustrie.

Eigen import merken De Monnik Dranken

We zijn bijzonder trots te melden dat het rapport ook een aantal eigen import merken van De Monnik Dranken bevat, zoals Kavalan, Mars, El Dorado Rum, Caroni, Clairin Rhum, Buffalo Trace, Sazerac Rye, Carlos I, Peychaud’s en Bittermens.

Drinks International Annual Brand Report

Voor het 11e jaar op rij komt Drinks International met een fraai overzicht van welke merken ‘bestselling’ en ‘top trending’ zijn in de top van de internationale bartender scene. Elk van de 109 (exclusieve high-end bars) respondenten uit maar liefst 38 landen heeft in de diverse categorieën, zoals bijvoorbeeld rum, bourbon whiskey en bitters, een top 3 van ‘bestselling’ en ‘top trending’ merken doorgegeven.

Hieronder een overzicht van het resultaat van de eigen import merken van De Monnik Dranken in dit onderzoek.


Kavalan

Tussen het Japanse ‘whisky geweld’ heeft Kavalan een mooie 3e en 6e plaats behaald in de categorie ‘world whiskies’. Kavalan is de nummer één whiskyproducent van Taiwan en de enige whiskystokerij in familiebezit. Kavalan ontleent zijn naam aan een oude stam uit de provincie Yilan, in het noordoosten van Taiwan, waar ook de distilleerderij zich bevindt.

Mars

Ook ons Japanse whiskymerk Mars heeft een plek bemachtigd op de lijst ‘bestselling brands’ en ook in de lijst ‘top trending brands’ is Mars vertegenwoordigd. Mars Shinshu Distillery is de hoogstgelegen distilleerderij van Japan. Voor de productie van Mars whisky gebruikt men puur bronwater uit de Japanse Alpen. Dit water heeft eeuwenlang door de granieten rotsbodem gesijpeld en is daardoor rijk aan natuurlijke mineralen. Dit geeft de whisky een soepele en complexe smaak.


El Dorado Rum

Bij El Dorado Rum worden lokale tradities en vakmanschap gecombineerd met moderne en verfijnde verwerking- en distilleertechnieken. De veelzijdige rum van El Dorado wordt o.a. gedistilleerd in beroemde en unieke houten distillatiekolommen. Met grote regelmaat valt El Dorado Rum in de prijzen en het is mooi om te zien dat ‘s werelds beste bartenders deze rum op waarde weten te schatten.

Caroni Rum

Bijna een eeuw lang produceerde de Caroni distilleerderij uit Trinidad en Tobago een rum met een opvallend zwaar profiel. De rum werd onder andere geleverd aan de Britse Marine. In 2002 werd de distilleerderij gesloten en dreigde de rum van Caroni in de vergetelheid te raken.

Dit veranderde toen Luca Gargano in 2004 een bezoek bracht aan Trinidad en Tobago. Tijdens dit bezoek hoorde hij van een magazijn vol vaten rum in de verlaten distilleerderij. De vaten werden opgekocht en gebotteld. Heden ten dage woedt er onder rumliefhebbers en verzamelaars een fenomeen genaamd ‘Caronimania’.

Clairin Rhum

Clairin is een rum afkomstig van diverse kleine ambachtelijke distilleerderijen uit Haïti. De rumstijl lijkt in vele opzichten op rhum agricole, wat uiteraard te maken heeft met het feit dat Haïti lange tijd een Franse kolonie was. Bij Clairin rhum wordt suikerrietsap gebruikt als basis, in plaats van melasse.


Buffalo Trace

De in Kentucky gevestigde Buffalo Trace Distillery is de oudste continue producerende distilleerderij van Amerika. Met ruim 200 jaar ervaring produceert men hier Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Deze diepe amberkleurige whiskey is complex en bevat tonen van vanille, mint en melasse in de neus. Buffalo Trace is aangenaam zoet van smaak met tonen van bruine suiker en kruidigheid die eiken verraad. Het is niet verrassend dat deze bourbon whiskey van ‘world’s most award-winning distillery’ voorkomt in het overzicht van Drinks International.

Sazerac Rye Whiskey

De Sazerac Rye Whiskey is de enige echte New Orleans Original. Het symboliseert de traditie en historie van New Orleans. Deze Rye Whiskey brengt je terug naar het jaar 1859, toen als koffietentjes versluierde saloons, de entree maakten in de straten van New Orleans. Op Royal Street stond een koffietentje genaamd Sazerac Coffee House, waar de lokale bazen drankjes geserveerd kregen met Rye Whiskey en Peychaud’s bitters.

Carlos I

Het maken van de Osborne brandy’s is een traditie die doorgeven wordt van generatie op generatie. Het betreft een combinatie van wetenschap, kunst en ervaring. Deze facetten garanderen een brandy van constante kwaliteit die faam heeft gemaakt ver buiten het beschermde regionale herkomst gebied, D.O Jerez.

Peychaud’s
Peychaud’s Bitter is een aromatische kruidenbitter die speciaal ontwikkeld is voor het gebruik in cocktails. Deze bitter geeft extra smaak aan de cocktail en maakt het geheel af! Peychaud’s Cocktail Bitters zijn ruim 200 jaar geleden ontstaan in New Orleans. De apotheker Antoine Amedie Peychaud werd daar bekend om de bitters die hij maakte om toendertijd cognac en brandy op smaak te brengen.

Bittermens
Bittermens is erin gespecialiseerd om bitters te maken die met een paar druppels een heerlijke variatie te brengen op een bekende cocktail, en minder bekende cocktails.

Back to top