Door naar content

Bijzondere omstandigheden voor een succesvolle eerste Drankenbeurz

07 oktober 2020

Op zondag 13 en maandag 14 september jongstleden, vond in de Evenementenhal in Gorinchem de eerste editie van De Drankenbeurz plaats.

Eindelijk weer een drankenbeurs

Initiatiefnemer Henk van Pelt, zelf ook slijter, had in 2019, toen hij de eerste potentiële standhouders benaderde, niet kunnen vermoeden wat er allemaal op hem af zou komen. Vrijwel alle evenementen en beurzen in drankenland werden of worden geannuleerd vanwege de situatie rond Covid-19. Echter De Drankenbeurz bleef op het programma staan. Uiteraard werd een breed scala aan veiligheidsmaatregelen in acht genomen, waar de standhouders en bezoekers aan moesten voldoen. Dit was uitstekend geregeld en de maatregelen werden ook goed nageleefd.

Wijn & gedistilleerd

De Monnik Dranken was aanwezig met een lange stand waar zowel wijnen als gedistilleerde dranken werden gepresenteerd.

Wijn

Aan de linkerzijde van de stand stonden twee grote proefpiramides waar de gepresenteerde wijnen konden worden geproefd. De bezoekende slijters konden kennis maken met een groot aantal mousserende wijnen, maar ook wijnen van Phebus (Argentinië), Vina Ventisquero (Chili), DBR Lafite (Bordeaux, Corbières, Chili), Mooiplaas (Stellenbosch, Zuid-Afrika), Tanagra (McGregor. Zuid-Afrika), Villa Trasqua (Toscane), Maison La Chenais (Languedoc), Wine by Nature (Spanje), Lighthouse (Alcoholvrij) en een mooie selectie Bordeaux Grand Cru, of tweede wijnen van Grand Cru wijnen.

Gedistilleerd

Aan de zijde met gedistilleerd kon worden ingetekend op diverse speciale whisky’s, zoals diverse single cask whisky’s die er de komende maanden aan gaan komen, maar bijvoorbeeld ook de kerstedities van Big Peat Whisky en Edinburgh Gin. Ook kon men zich laten informeren over onder andere Filliers Barrel Aged Genevers, Santocci Limoncello, El Dorado Rum, Glenallachie, Loch Lomond, Glen Scotia, Ben Lomond Gin, Glengoyne, Tamdhu, Smokehead, Waterford, Kavalan, Douglas Laing en Amrut.

We zijn zeker niet ontevreden over het aantal bezoekers en ook de sfeer op de beurs was erg goed te noemen. Het was duidelijk dat zowel slijters als standhouders blij waren weer aan een dergelijk evenement te kunnen deelnemen.

Het team van De Monnik Dranken

Het team van de Monnik Dranken bestond uit Hans Olde Monnikhof, Luuk Olde Monnikhof, Esther de Leeuw, Isabelle Barnhoorn, Mike Overvliet, Joris Post, Vincent Tijink, Arjan Hartkamp, Joël de Kock, Ronald Anneveldt en Patrick van Egmond, op maandag nog bijgestaan door Joke Holster en Bouke Wijlens.

Bedankt

Via deze weg willen we de volledige organisatie van De Drankenbeurz hartelijk danken voor de meer dan voortreffelijke organisatie in deze vreemde tijden. We hopen dat de situatie het volgend jaar weer toe laat om zonder veel veiligheidsmaatregelen, en met nog meer standhouders en bezoekers deze eerste editie een passend vervolg te kunnen geven!

Back to top