Door naar content

Horecava 2019: succesvolle aftrap nieuwe jaar voor De Monnik Dranken!

10 januari 2019

AMSTERDAM – 7 t/m 10 januari 2019

Maandag 7 t/m donderdag 10 januari 2019 vond de 63ste editie van de Horecava -de grootste en meest toonaangevende horecavakbeurs van Nederland- plaats. Voor De Monnik Dranken was het 26e editie en vanzelfsprekend waren wij wederom goed vertegenwoordigd in de RAI te Amsterdam.

De stand

De stand was ook dit jaar opgesplitst in twee delen. Enerzijds de Club & Partydrinks en anderzijds een grote halfronde cocktailbar, waar onze premium spirits op fraaie wijze in de spotlight stonden. Ten opzichte van het voorgaande jaar was er dit jaar een gedeelte apart ingericht voor Nozem Oil en de premixen WKD en Edinburgh Gin Tonic in blik. Dit sloeg ons inziens enorm aan. De cocktailbar werd bemand door Max van Helvoirt, eigenaar van Diligence Cocktails te Waalwijk en tevens bedrijfsleider bij Havana Tilburg.

Hieronder een overzicht van onze merken die tijdens de Horecava werden geserveerd:

SPIRITS

Pravda Vodka, Nordés Gin, Hayman’s Gin, Filliers Dry Gin, Edinburgh Gin, El Dorado Rum, Buffalo Trace Bourbon Whiskey, Eagle Rare Bourbon Whiskey, Sazerac Rye Whiskey, Paddy Irish Whiskey, Carlos I, Glengoyne 12YO, Loch Lomond Single Grain, The Epicurean, Scallywag, Timorous Beastie, Rock Oyster, Big Peat, Smokehead Islay Single Malt Whisky, Bittermens Bitters, Santocci Limoncello & Dunetti Sambuca.

CLUB & PARTYDRINKS

Fireball Cinnamon Whisky, Nozem Oil, Dutch Dynamite, Seaman’s Shot, WKD, Edinburgh Gin in blik (RTD) en Kleiner Feigling.

Klik op de onderstaande afbeelding om te zien welke longdrinks en cocktails tijdens de Horecava werden geserveerd.

Horecava 2019 in cijfers

Dit jaar bezochten 71.000 personen de nationale horecavakbeurs. Een stijging van maar liefst 7% ten opzichte van 2018. Hierbij viel een opvallende groei te noteren bij nieuwe bezoekers. Wat op de stand van De Monnik Dranken opviel was dat het publiek steeds meer op zoek is naar producten met een verhaal, goede kwaliteit en een stukje heritage. Een trend die wij waarnemen is dat kwaliteit plaats neemt voor kwantiteit binnen de drankensector. In deze behoeften kan De Monnik Dranken dan ook perfect voorzien.

En hoe zag de Horecava er verder uit voor het horecateam van De Monnik Dranken?

Op de maandag werd na afloop van de Horecava gezellig een pilsje genuttigd met een aantal relaties van De Monnik Dranken op het Rembrandtplein bij onder andere Cafe Monico en Coco’s Outback. Dinsdagavond hebben we heerlijk gegeten en waarna een bezoekje werd gebracht aan The Flying Dutchmen Cocktails. Onze merken staan hier mooi vertegenwoordigd en hier zijn wij uiteraard erg trots op. De jaarlijkse GDH nieuwjaarsborrel werd op woensdag aansluitend aan de beurs op de stand van De Monnik Dranken gehouden. De Vereniging van de Nederlandse Groothandel en Horecabenodigdheden (GDH) is de werkgevers- en brancheorganisatie van de groothandel in dranken en horecabenodigdheden.

Mooi 2019!

Het overige horecateam vertrok woensdagavond tegelijkertijd richting Mooi 2019! Een prachtig feest georganiseerd door Horecabrains in Strandzuid achter de RAI. Hier werd Peter Beense uitgeroepen tot nachtburgemeester 2019.

Faustino op netwerkborrels

Naast alle activiteiten mocht De Monnik Dranken dit jaar de wijnen verzorgen tijdens de Horecava netwerkborrels in het InnovationLAB. Ter ondersteuning was er een wijnkaart op maat gemaakt. Gasten konden tijdens de netwerkborrel kiezen voor een frisse witte Verdejo en een vol smakende krachtige rode Tempranillo van Condesa de Leganza. Dit wijnhuis, gelegen in het noorden van La Mancha (Spanje), is sinds 1999 eigendom van Faustino. Zowel in het InnovationLAB als in de partnerlounge waren de wijnen van Faustino duidelijk aanwezig. Dit was mooi te zien op de voorpagina van Entree Magazine (beurseditie – donderdag 10 januari).

Team

Namens De Monnik Dranken waren Cindy Wigbels, Thijs van Bavel, Frans Temmink, Bastian Nijhuis, Olivier Ensink, Mike Korthout, René Seiger, Patrick van Egmond, Isabelle Barnhoorn, Joël de Kock, Joris Post, Luuk en Hans Olde Monnikhof aanwezig om onze (potentiële) relaties te woord te staan.

Promodames

Bovendien werd De Monnik Dranken geassisteerd tijdens deze succesvolle dagen door onze promodames: Lynn Koekkoek, Sterre Olde Monnikhof, Marlou Geerlink en Hilde Stroot.

Bedankt!

Langs deze weg willen wij een ieder die een bezoek heeft gebracht aan onze stand bedanken voor zijn of haar komst.

Back to top