Door naar content

Veel belangstelling voor spirits De Monnik Dranken op Perfect Serve Barshow 2019

22 mei 2019

AMSTERDAM – Dinsdag 21 & woensdag 22 mei 2019

Op 21 en 22 mei vond de 6e editie van de Perfect Serve Barshow plaats. Het Westerpark in Amsterdam was twee dagen lang ‘the place to be’ voor horecaprofessionals, cocktailliefhebbers en thuisbartenders. Zij komen naar Amsterdam voor hun jaarlijkse shot aan inspiratie en kennis. Voor zowel de consument als de pro vormen de seminars, tastings en het bezoeken van de vele stands dé perfecte cocktail van entertainment en educatie.

Stand 2.08

De stand van De Monnik Dranken kon rekenen op veel belangstelling van de ruim 2500 aanwezige bezoekers. Zij werden ontvangen door Thijs van Bavel, Olivier Ensink, Floor Zanderink, Joël de Kock, Luuk olde Monnikhof en Frans Temmink.

Mooie merken

Men liet zich uitgebreid informeren over de herkomst en geschiedenis van diverse merken zoals o.a. Carlos I, Santo Grau, Godet Cognac, Smokehead Islay Whisky, Buffalo Trace Bourbon en Linie Akvavit.

Vertegenwoordigers

Er waren een aantal vertegenwoordigers (van de exclusief door De Monnik geïmporteerde merken) uit verschillende landen aanwezig. Uit Frankrijk kwamen Daniele Biondi en Teddy Althape van La Maison & Velier. Aki Wang uit Taiwan gaf een seminar met de whisky’s van Kavalan. Ook Avery Glaser van Bittermens Bitters hield een seminar over zijn diverse bitters in allerlei smaken en creaties. Van dichter bij huis kwamen Benjamin van Staalduinen van Santocci Limoncello en Max van Helvoirt van Diligence Cocktails.

La Maison & Velier

Namens La Maison & Velier waren Daniele Biondi en Teddy Althape aanwezig om rum merken als Clairin Rhum, Habitation Velier, Hampden Rum en Transcontinental Rum Line onder de aandacht te brengen. Er werden per dag 4 sessies gehouden om de bartenders scene kennis te laten maken met de beste soorten rum!

Entree Magazine

Op woensdagochtend werd Daniele geïnterviewd door Ingmar Voerman. Dit interview stond in het teken van de successen die La Maison & Velier met hun rum geboekt hebben. Het verslag is binnenkort te lezen in Entree Magazine.

Rum Barrel

Op donderdag 23 mei wordt een Rum Masterclass gehouden bij Rum Barrel te Amsterdam. Hiervoor willen wij Erik de Jong dan ook hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van zijn prachtige outlet! High End horeca + slijterijen zijn hiervoor uitgenodigd.

Santocci Limoncello

Benjamin van Staalduinen, merkeigenaar van Santocci Limoncello, heeft op woensdag 22 mei een bezoek gebracht aan de Perfect Serve Barshow Amsterdam. Benjamin en vele bezoekers waren zeer onder de indruk van de cocktail ‘La Lima’ met als basis Santocci Limoncello en de volgende ingrediënten: Limoen, mango, eiwit, grapefruit bitters, ginger beer.

Kavalan Whisky

De Perfect Serve Barshow 2019 werd afgesloten met een bijzondere seminar. Timo Janse, eigenaar Flying Dutchmen Cocktails en medeorganisator van de Perfect Serve Barshow Amsterdam heeft de alom bekende bartender Aki Wang vanuit Taiwan ingevlogen om een seminar te houden met de whisky’s van Kavalan. Aki Wang is één van de grootste namen in de Aziatische cocktailscene. Hij is tevens mede-eigenaar van de beste cocktailbar van Taiwan, welke behoort tot de top 50 van de wereld. Aki heeft zelf al drie wereldkampioenschappen gewonnen. In deze goed bezochte seminar “World of Liquid Art” hebben we geleerd hoe hij met Kavalan Whisky winnende creaties creëert met Chinees-Taiwanese invloeden. Dit was de eerste keer dat Aki zijn inzichten in Nederland heeft gedeeld.

Aki maakte gebruik van de volgende whisky’s:

  • Kavalan Classic Single Malt;
  • Kavalan Single Malt Podium;
  • Kavalan Single Malt Solist Sherry;
  • Kavalan Single Malt Solist Port

The Flying Dutchmen Cocktails

Op donderdagavond 23 mei, gaf Aki Wang nog een ‘guestshift’ bij de beste cocktailbar van Nederland, namelijk Flying Dutchmen Cocktails. Vanaf 20:00 uur presenteerde hij de lekkerste cocktails op basis van Kavalan Single Malt Whisky.

Bittermens Bitters

Avery Glaser van Bittermens Bitters heeft evenals vorig jaar een Seminar gehouden over zijn diverse bitters in allerlei smaken en creaties. Bitters worden meer en meer gebruikt in de ‘cocktail scene’. In steden als New York, Boston en San Francisco bijvoorbeeld, herontdekken cocktail liefhebbers en bartenders recepten van lang geleden. Er worden nieuwe, kenmerkende smaken gecreëerd om cocktails te verbeteren en het scala te verbreden. De bitters van Bittermens zijn een uitstekende keuze om hierbij te ondersteunen.

Diligence Cocktails

Max van Helvoirt, mede-eigenaar van Diligence Cocktails, werd wederom ingehuurd voor het maken van de mooiste cocktails met de eigen import spirits van De Monnik Dranken. Tevens is onderstaande cocktailkaart door hem samengesteld. Namens De Monnik Dranken willen wij hem hartelijk danken voor zijn geweldige inzet.

Bedankt

Ook willen wij Timo Janse & Tess Posthumus hartelijk danken voor wederom een zeer geslaagde editie van de Perfect Serve Barshow. Wij kijken terug op tot dusver een zeer geslaagde week vol activiteiten!

Back to top