Door naar content

Monnik Wine Experience 2022

Wij nodigen u van harte uit voor onze Monnik Wine Experience Online proeverijen van dinsdag 22 maart t/m vrijdag 25 maart a.s.

U leest het goed: ‘online’ omdat we ervoor gekozen hebben nog geen groot event op een mooie locatie te organiseren. Dit houdt u zeker nog van ons tegoed.

Twee online proeverijen per avond

In deze week organiseren we van dinsdag t/m donderdag elke avond 2 online proeverijen waaruit u er per avond één kunt kiezen. Elke avond begint om 19:30 uur en eindigt rond de klok van 21:00 uur.

Bijzondere afsluitende proeverij op vrijdag

De laatste avond, op vrijdag 25 maart, organiseren we een bijzondere proefavond waarbij we u kennis willen laten maken met de karakteristieken van grootse ‘oude’ en ‘nieuwe’ wereldwijnen o.l.v. Robert Handjes, onze oud-collega en tevens docent aan de Wijnacademie.

Hoe werkt het?

Als u zich via het onderstaande formulier inschrijft dan zorgen wij dat u uiterlijk een week voor de proeverij(en) een kist met de wijnen ontvangt van de producent(en) waarvoor u zich heeft ingeschreven. Tevens ontvangt u een link naar de proeverij(en). U kunt zich vanzelfsprekend voor meerdere proeverijen inschrijven.

Inschrijven voor de proeverijen

Let er bij het inschrijven op dat u elk veld van het invulformulier invult en selecteer de proeverij(en) waaraan u wilt deelnemen. Uiteraard kunt u zich inschrijven voor meerdere proeverijen.

De Monnik Wine Experience wordt uitsluitend georganiseerd voor professionals.

Onderaan de pagina treft u een overzicht aan van de proeverijen en de wijnen die de revue gaan passeren per proeverij.

De inschrijving voor de Monnik Wine Experience 2022 is gesloten

Rhône wijnen

Met Domaine de la Ville Rouge heeft De Monnik Dranken een nieuw wijnhuis toegevoegd aan het portfolio, afkomstig uit de noordelijke Rhône. Waar in de noordelijke appellations de syrah heerst, is dat de grenache noir in de zuidelijke appellations.

Sarah, export manager van Domaine de la Ville Rouge, neemt de drie wijnen uit de noordelijke Rhône voor haar rekening, terwijl Joke Holster u meer vertelt over de wijnen van Domaine Brunely uit de zuidelijke Rhône.

Line-up:
 
Domaine de la Ville Rouge Nathan Crozes-Hermitage Blanc
Domaine de la Ville Rouge Terre d'Éclat Crozes-Hermitage Rouge
Domaine de la Ville Rouge Potier Saint Joseph Rouge
Domaine Brunely Côtes du Rhône Blanc
Domaine Brunely Vacqueyras Blanc
Domaine Brunely Vacqueyras Rouge

 

Bodegas Portia – Rueda & Ribera del Duero

Bodegas Portia is één van de best bezochte wijnbedrijven van Spanje. Niet alleen is de architectuur van het wijnhuis uiterst functioneel en tegelijk adembenemend mooi, ook de wijnen zijn in één woord geweldig. In de jaren '90 plantte men, na een uitgebreid bodemonderzoek, de eerste wijnstokken aan, zodat op elk perceel druiven van de allerhoogste kwaliteit verbouwd kunnen worden. Naast hoogwaardige rode wijnen kunt u op dinsdagavond ook de heerlijk frisse verdejo van Bodegas Portia proeven!

Line-up:
 
Bodegas Portia Rueda Verdejo
Bodegas Portia Roble Ribera del Duero
Bodegas Portia Crianza Ribera del Duero
Bodegas Portia Prima Ribera del Duero
Bodegas Portia Triennia Ribera del Duero

 

Laurent Perrachon – Beaujolais & Bourgogne

Sinds 1877 is de familie Perrachon uit Juliénas actief in de wijnbouw en tegenwoordig staat alweer de 7e generatie aan het roer van dit familiedomein. De wijngaarden in de Beaujolais en Bourgogne worden op duurzame wijze bewerkt.

Laurent en zijn zonen houden de traditie en kennis van de vorige generaties in ere met als belangrijkste doel: het terroir tot uiting te brengen in de wijnen. Maxime Perrachon verteld u graag alles over hun prachtige wijnen.

Line-up:
 
Laurent Perrachon Beaujolais Villages 'Terre de Loyse'
Laurent Perrachon Juliénas 'Roche Bleue'
Laurent Perrachon Morgon 'Corcelette'
Laurent Perrachon Fleurie Vieilles Vignes
Laurent Perrachon

Pouilly Fuissé Vieilles Vignes

 

Tahbilk – Nagambie Lakes, Australië

Tahbilk werd in augustus 2021 toegevoegd aan het portfolio van De Monnik Dranken en is één van de iconen van de Australische wijnbouw. Opgericht in 1860, is Tahbilk nu het oudste wijnbedrijf van Victoria dat 100% familiebezit is.

De wijnen van Tahbilk zijn terroir-wijnen, afkomstig uit een relatief koel klimaat. De zeer oude wijngaarden, met percelen die dateren uit 1860, staan aangeplant op een unieke bodem van rode en zandige leem met een hoog gehalte aan ijzeroxide. Maak kennis met de bijzondere wijnen van Tahbilk tijdens de proeverij op woensdagavond.

Line-up:
 
Tahbilk Viognier
Tahbilk Marsanne
Tahbilk Marsanne Roussanne Viognier
Tahbilk Grenache Shiraz Mourvèdre
Tahbilk Shiraz
Tahbilk Old Vines Cabernet Shiraz

 

Loire wijnen

De Loire vallei staat bekend om zijn tientallen kastelen met schitterend aangelegde tuinen én om de wijnen uit deze regio. Loire specialist Frederik Wilbrenninck neemt u deze avond mee op wijnreis door het meest uitgestrekte en diverse wijngebied van Frankrijk. Hij laat daarbij wijnen van maar liefst 4 verschillende wijnhuizen uit de Loire proeven, afkomstig uit de appellations Touraine, Chenonceaux, Vouvray, Saumur en Saumur Champigny.

Line-up:
 
Domaine des Souterrains Touraine Sauvignon
Domaine des Souterrains Chenonceaux Rouge
Denis Meunier Vouvray Extra Brut 'Insolite'
Domaine d'Avrillé Chardonnay
Château de Parnay Chemin des Murs - Saumur Blanc
Château de Parnay Clos du Château - Saumur Champigny

 

Rosé wijnen

Rosé heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen, de verkopen blijven in veel landen voortdurend stijgen. Reden genoeg om dieper in de wereld van rosé te duiken, rosé kent immers vele gedaanten.

Bouke Wijlens laat in anderhalf uur een wereld aan rosé proeven en gaat daarbij uitgebreid in op de verschillen en overeenkomsten tussen de te proeven wijnen, afkomstig uit verschillende herkomstgebieden en gemaakt van verschillende druiven.

Line-up:
 
Wine by Nature Tempranillo Rosé (BIO)
Sella & Mosca Rosato di Alghero
Duffour Père & Fils Gascogne Rosé Merlot
Fabre en Provence Côtes de Provence 'Marie Christine' Rosé
Maison la Chênais Prestige Grenache Rosé
Alvi's Drift Brut Rosé

Oude- vs. Nieuwe Wereld icoon-wijnen

Op vrijdag 25 maart 2022 laat Robert Handjes, onze oud-collega en tevens docent aan de Wijnacademie, u kennis maken met de karakteristieken van een viertal iconische ‘Oude’ en ‘Nieuwe’ wereldwijnen.

U leert allereerst de technieken van het analytisch proeven en vervolgens worden er een viertal topwijnen geproefd, waarbij Robert Handjes uitleg geeft over de invloed van herkomst (oude- of nieuwe wereld) op de te herkennen smaken en aroma’s.

Line-up:
 
Benguela Cove
Estate Chardonnay
Golan Heights Winery Yarden Katzrin Chardonnay
Los Vascos Le Dix de Los Vascos
Sella & Mosca Marchese di Villamarina Alghero Cabernet Riserva

 

 

 

Back to top