Door naar content

Rare Collection van El Dorado vanaf nu zeer beperkt verkrijgbaar bij De Monnik Dranken!

07 april 2016

De allocatie van deze unieke rum zal geschieden door de buitendienst. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw verkoopadviseur:

Mike Overvliet

Vincent Tijink

Isabelle Barnhoorn

Patrick van Egmond

Het verhaal van ‘’The Rare Collection’’

In de Demerara Distilleerderij zijn een aantal een unieke stills in gebruik, elk van origine afkomstig van verschillende suikerplantages in Guyana. De bekendste stills van de distilleerderij zijn echter de drie houten stills te weten:

• Enmore – Wooden Continuous Coffey Still
• Port Mourant – Wooden Double Pot Still
• Versailles – Wooden Single Pot Still

Deze drie zijn gemaakt van Guyanees hardhout, genoemd Greenheart. Het feit dat de stills van hout gemaakt zijn draagt bij aan het unieke karakter van de El Dorado Rum, omdat het hout van de stills een unieke smaak geeft aan de rum.

Bij de Demerara Distillers Ltd. zijn ze er trots op dat ze de juiste balans hebben weten te vinden tussen traditie en moderne tijden. Met de historische stills heeft Demerara Distillers Ltd. als een van de weinige distilleerderijen de capaciteit en het onderscheidend vermogen om unieke rums te creëren en ze van verschillende historische kenmerken te voorzien. De unieke historische rums zijn vanaf dag 1 de basis geweest voor de aged El Dorado serie. De verschillende historische rums worden normaal gesproken met elkaar vermengd door de Master Blender om zo de aged El Dorado expressies te creëren.

De Rare Collection serie is een ongeëvenaarde collectie van zeldzame en kostbare single marque aged El Dorado rums, cask strength, non blended en non-chill filtered, deze serie zal nu voor de eerste keer ooit, voor de consument beschikbaar zijn.

De Rare Collection is een bijzondere traktatie voor de doorgewinterde rumkenners.

Alle Rare Collection rums worden onder tropische omstandigheden in de Demerara magazijnen in Guyana gerijpt op ex-bourbon vaten. De non blended botteling op vatsterkte gebeurt ook in Guyana. Deze historische rum serie wordt non-chill gefilterd om zo alle unieke individuele smaakprofielen zo veel mogelijk te behouden. Voor deze eerste beperkte vrijgave van de “Rare Collection” zijn 3 historische rum marques geselecteerd allen gemaakt met behulp van de houten historische stills.

 

El Dorado Rum Enmore 1993

Gedistilleerd in 1993, gebotteld in 2015 op een vatsterkte van 56,5%

artikelnr. 112365
El Dorado Rum Enmore 1993
Deze unieke 100% Continuous Still rum werd in 1993 gedistilleerd op de beroemde houten Continuous Coffey Still. The Wooden Continuous Coffey is van oorsprong in 1832 gebouwd op de Enmore Sugar Estate en is de enige overgebleven Wooden Column Still in de wereld. Het rum marque dat op deze de houten Continuous Coffey is gemaakt  wordt nog steeds aangeduid als “Enmore” of “EHP” naar de heer Edward Henry Porter, de oprichter van de Enmore Estate.
Deze zeldzame Single Marque Rum heeft meer dan 21 jaren in ex-bourbon vaten onder tropische omstandigheden in de Demerara magazijnen gerijpt. Het bottelen is ook in Guyana gebeurd op een vatsterkte van 56,5% en non-chill gefilterd, voor het behoud van het unieke smaakprofiel.
Deze EHP vormt ook een belangrijk element in de El Dorado blend 21 Year Old.

De proefnotities van Brand Ambassador Jesús Bernad:

Kleur: diepe amber kleur.

Neus: een intense geur van hout en specerijen, met hints van zoethout, vanille, espressokoffie, bruine suiker en gedroogde vruchten zoals noten en amandelen. Zeer complex.

Smaak: in de mond droog, met zachte tonen van eikenhout, rijpe zoete vruchten, zoals abrikoos en perzik, met een vleugje vanille en honing die de bitterheid van het eiken in balans brengen. Een evenwichtige rum en zeer aangenaam om te drinken, warm maar niet heet. Medium body met een lange afdronk.

Totaal: uitstekende rum, zeer complex met een aantrekkelijk gevoel.

El Dorado Rum Port Mourant 1999

Gedistilleerd in 1999, gebotteld in 2015 op een vatsterkte van 61,4%

artikelnr. 112366
El Dorado Rum Port Mourant 1999
Deze unieke 100% Pot Still rum werd in 1999 gedistilleerd op de Wooden Double Pot Still van het voormalige Port Mourant Sugar Estate. De Port Mourant Pot Still is de enige operationele houten dubbele Pot Still in de wereld. In 1732 werd het Port Mourant Estate opgericht en wordt gezien als één van de oudste landgoederen in de wereld. Deze historische Rum Marque wordt geproduceerd op de Wooden Double Pot Still, aangeduid als PM. Deze zeldzame Single Marque Rum heeft meer dan 15 jaren in ex-bourbon vaten onder tropische omstandigheden in de Demerara magazijnen gerijpt. Het bottelen is ook in Guyana gebeurd op een vatsterkte van 61,4% en non-chill gefilterd, voor het behoud van het unieke smaakprofiel. Deze PM vormt ook een belangrijk element in de ElDorado blend 15 Year Old.

De proefnotities van Brand Ambassador Jesús Bernad:


Kleur: diep goud amberkleur.

Neus: rokerig, aardse en kruidige aroma’s met een grote intensiteit, met tal van rijpe zoete vruchten, zoals gebakken appels, kruiden zoals vanille en kaneel, op de achtergrond tonen van zoethout en gedroogde vruchten zoals amandelen en noten, in balans gebracht met de citrustonen.

Smaak: in de mond smaakvol en droog, warm maar niet heet, met levendige tonen van hout, zoete specerijen, gedroogde vruchten,hazelnoten, snoep en citrusvruchten. Mooie balans tussen zoete tonen en elegante bitterheid; full body rum, warm met een zachte afdronk.

Totaal: uitstekende rum in een zeer aantrekkelijke Demerara stijl,  met een mooie balans en een elegant persoonlijkheid.

 

El Dorado Rum Versailles 2002

Gedistilleerd in 2002, gebotteld in 2015 op een vatsterkte van 63%

artikelnr. 112367
El Dorado Rum Versailles 2002

Deze unieke 100% Pot Still rum werd gedistilleerd in 2002 op de Wooden Single Pot Still van het voormalige Versailles Sugar Estate. De Wooden Single Pot Still deed eerder dienst op  het Versailles Estate op de westelijke oever van de rivier de Demerara. Heden ten dage bevindt deze unieke still zich op het Demerara Distillers Diamond complex en is het de enige operationele Wooden Single Pot Still in de wereld. Deze zeldzame Single Marque Rum heeft meer dan 12 jaren in ex-bourbon vaten onder tropische omstandigheden in de Demerara magazijnen gerijpt. Het bottelen is ook in Guyana gebeurd op een vatsterkte van 63% en non-chill gefilterd, voor het behoud van het unieke smaakprofiel. Deze VSG vormt ook een belangrijk element in de El Dorado blend 12 Year Old.

De proefnotities van Brand Ambassador Jesús Bernad:


Kleur: mooi goud amberkleurig.

Neus: zeer verleidelijk aroma van zoete vanille, honing en suikerkaramel, veel kruiden zoals kaneel en zoethout.

Smaak: in de mond warm en droog, maar diep in balans met de zoete tonen van droge abrikozen, vanille en toffee, mooie tonen van eikenhout, gedroogd fruit zoals amandelen; medium body, goed geïntegreerd met de alcohol, ronde en zoete afdronk.

Totaal: uitstekende rum met een verleidelijke persoonlijkheid en een originele finish: fris en zoet tegelijk.

Back to top