Op sherry vaten gerijpte whisky van Tamdhu kan bezoekers Nosing & Tasting Fort Lunet bekoren
Om het 35-jarige jubileum op te luisteren hield úw topSlijter Quist op dinsdag 21 november 2017 een 2e Whisky Nosing & Tasting bij Fort Lunet in Raamsdonksveer. Deze was wederom binnen enkele uren uitverkocht. Ditmaal lag de voorkeur qua whisky echter volledig anders. De
vorige keer konden met name de whisky's van
Glen Scotia uit Campbeltown, met een maritiem en licht rokerig aroma, de gasten bekoren.
Deze keer waren de whisky's van Tamdhu favoriet. Zowel
Tamdhu 10 YO Single Malt, als
Tamdu Cask Strength Single Malt. Het bijzondere aan Tamdhu is dat zij, als één van de weinige
distillery's, alle whisky die zij produceren op sherry vaten laten rijpen. Dit is echter een zeer dure methode. Een gebuikt sherry vat kost vandaag de dag ongeveer 1500 pond per stuk. Terwijl een gebruikt bourbon vat, ex-Amerikaans eiken, ongeveer 180 pond per stuk kost. Waarom gebruikt men dan toch een sherry vat? De smaaksensaties zijn intenser. Europees eikenhouten ex-sherryvaten, want daar spreken we nu over, geven smaken af van bijvoorbeeld donkere chocolade, Sultana rozijnen of gebrande koffiebonen. Hierdoor ontstaat een zeer intense, volle en krachtige whisky zonder rookaroma’s.
Dat de op sherry gerijpte whisky's deze avond in de smaak vielen was te merken aan het feit dat menig bezoeker met een mooie fles naar huis ging. Langs deze weg willen wij het team van
úw topSlijter Quist en de keukenbrigade van
Fort Lunet bedanken voor de smaakvolle avond!