Door naar content

Wijn & Spijs avond met wijnen van Lorgeril en Andeluna Cellars bij restaurant De Zeemeeuw in Stellendam

27 november 2017
Wijn & Spijs avond met wijnen van Lorgeril en Andeluna Cellars bij restaurant De Zeemeeuw in Stellendam

Wijn & Spijs avond met wijnen van Lorgeril en Andeluna Cellars bij restaurant De Zeemeeuw in Stellendam

Op donderdag 23 november 2017 vond er in restaurant De Zeemeeuw een mooie wijn-spijs avond plaats rondom de wijnen van Lorgeril en Andeluna. Mike Overvliet mocht het geheel aan elkaar praten en iedereen de nodige tips en adviezen aan de hand doen. Met name de wijnen van Lorgeril lenen zich goed bij diverse gerechten. De tasting vond plaats in restaurant De Zeemeeuw, direct gelegen aan de visafslag van Stellendam. Zoals de naam van het restaurant al doet vermoeden, is men hier gespecialiseerd in visgerechten. En dat past dan weer goed bij de eerste wijn die op tafel verscheen; de Lorgeril Mouettes Picpoul de Pinet. De kalkhoudende kleigronden van de Picpoul de Pinet liggen langs de Middellandse Zee, rondom het Bassin de Thau, midden in de driehoek Agde-Pézenas-Sète. De wijn bezit intense aroma's van wit fruit; peer, lychee vermengd met bloesem. Met zijn elegantie en lichte mineraliteit heeft deze Picpoul de Pinet een mooie frisheid. De avond werd vervolgd met een Andeluna Chardonnay Altitud uit Argentinië, een Roussillon Blanc en na een korte pauze kwamen de rode wijnen aan de beurt. Eerst een Cabardés gevolgd door de Saint Chinian, beiden van Lorgeril. Nogmaals Argentinië met de Andeluna Malbec Altitud, een uitstapje naar Sardinië met de Cannonneau di Sardegna, door met Lorgeril Zuid Frankrijk. Hoogtepunt van de avond was de Andeluna Pasionado Quatro Cepas. Een exceptionele wijn met een perfecte balans en schitterende structuur. Hints van zwarte bes, aardbei, chocolade en zwarte thee. Tonen van pruimen, framboos en vanille vormen het smaakpallet. Geconcentreerde zijdezachte afdronk. Het vlaggenschip van Andeluna! Terug op aarde met een mooie Banyuls van Domaine de Baillary 5 jaar oud. Heerlijk met een chocoladegerecht en vers fruit. Het was absoluut een zeer geslaagde avond waarbij vele smaken de revue passeerden. Wijs geworden op wijngebied en hoe goede wijnen te herkennen, spoedden de aanwezigen huiswaarts. Wij danken Hans Verkerke van Slijterij De Molen en de mensen van Restaurant De Zeemeeuw voor de goede organisatie en voor de voortreffelijke gerechten bij de wijnen.
Back to top