Door naar content

Mars Cosmo uit Japanse Alpen valt in de smaak op whisky tasting Slijterij De Bodega uit Capelle

28 maart 2018
Mars Cosmo uit Japanse Alpen valt in de smaak op whisky tasting Slijterij De Bodega uit Capelle

Mars Cosmo uit Japanse Alpen valt in de smaak op whisky tasting Slijterij De Bodega uit Capelle

Gisteren verscheen al het nieuwsbericht m.b.t. het Whisky Festival Noord Nederland op onze website. Enkele dagen voor dit festival in Groningen konden de whisky liefhebbers in het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel al kennis maken met de 'Whisky's of the World' van De Monnik Dranken. Op woensdag 21 maart 2018 organiseerde Slijterij De Bodega namelijk een whisky tasting met als thema 'een rondje om de wereld'. Deze whiskywereldreis duurde ongeveer 2 uur en ging van Amerika naar Japan, via India naar Nieuw-Zeeland, om vervolgens te eindigen in Ierland en Schotland. We lichten er dit keer 2 whisky's uit: De 'whisky reis' begon zoals gezegd in Amerika met Buffalo Trace Straight Bourbon Whiskey uit Kentucky. Deze whiskey wordt voornamelijk van mais gemaakt. Dit resulteert in een wat zoetige, zachte en ronde whiskey met veel tonen van vanille. De naam Buffalo Trace is overigens een eerbetoon aan de bizons die eeuwenlang rondtrokken door het gebied waar de Buffalo Trace Distillery is gevestigd. Vanuit Kentucky volgen we de oude bizon route in westelijke richten om uit te komen in de Japanse Alpen. Zo ver kwamen de bizons dan wel niet, maar hier op 798 meter hoogte vlakbij het kleine dorpje Miyata ligt de Mars Shinshu Distillery. Deze plaats is niet toevallig gekozen. De familie Hombo was al in het bezit van een Shochu distilleerderij op Kyushu. Het op twee na grootste eiland van Japan. Dit zuidelijk gelegen eiland is echter niet de meest natuurlijke plek voor het produceren van whisky. Daarom gingen zij op zoek naar een gebied met betere condities en met hoge kwaliteit water. Zo kwamen zij in Miyata uit. In de wintermaanden komt de temperatuur hier vaak ver beneden de -15 graden Celsius. De luchtvochtigheid in de zomer is matig en het water is hier van hoge kwaliteit, waardoor het gebied een ideale locatie is voor whiskyproductie. Doordat het bronwater eeuwenlang door de granieten rotsbodem heeft gesijpeld is de geproduceerde whisky rijk aan mineralen. Dit geeft een soepele en complexe smaak. De whisky liefhebbers uit Capelle kregen de Mars Cosmo te proeven. Deze blended malt heeft een heerlijke mix van zoete smaken zoals honing, karamel en gerijpte vruchten. Subtiel benadrukt door houtige en rokerige hints. Dat konden de gasten van Slijterij De Bodega wel waarderen! Benieuwd naar de overige whisky's? Zoals bijvoorbeeld Glengoyne 18 YO of Rampur Indian Single Malt? Neem dan eens deel aan een 'Whisky's of the World Tasting! Mars Cosmo uit Japanse Alpen valt in de smaak op whisky tasting Slijterij De Bodega uit Capelle
Back to top