Geslaagde wijnproeverij in Leimuiden
LEIMUIDEN - Zondag 11 november 2018
Zondag 11 november betekende voor de mensen in het oosten en zuiden van het land de 11e van de 11e, het begin van gezelligheid; Carnaval. Voor de kinderen in het noorden van het land Sint-Maarten, langs de deuren voor een traktatie. Wat hebben de mensen in Leimuiden en omstreken dan? Juist! Een wijnproeverij!
Aad Bouwmeester, van de gelijknamige wijnhandel en slijterij, organiseerde zijn najaarsproeverij ditmaal bij Bloksma Keukens in Leimuiden.
Een zeer goed georganiseerde proeverij, waar meerdere importeurs een plekje toegewezen kregen in de keuken showroom. Isabelle, accountmanager voor slijterij en wijnhandel, had voor deze gelegenheid de volgende wijnhuizen meegenomen:
Winzer Krems
Oostenrijk is een erg klein wijnland. Het produceert slechts 1% van de wereldproductie van wijn. Maar het kleine beetje dat er is, is van topkwaliteit.
Dat waren de gasten dan ook met Isabelle eens. De
Grüner Veltliner die knisperend fris is zonder hoog in de zuren te zijn en de
Blauwer Zweigelt met een heerlijke kruidigheid zonder zwaar te zijn. Een welkome verrassing, lekkere elegante wijnen!
Bodegas Montecillo
De Bodegas Montecillo is gesitueerd in de wereldberoemde D.O.C. Rioja. De bodegas is eigendom van de familie Osborne en bestaat al sinds 1874 en is daarmee één van de oudste Spaanse wijnbedrijven en het op één na oudste wijnbedrijf in de Rioja Alta.
Met een
witte Rioja gemaakt van onder andere
white tempranillo, een krachtige klassieke
crianza en een elegante
reserva wisten deze wijnen vele gasten te verrassen!
Negro Angelo e Figli
Sinds 1670 heeft de familie Negro wijngaarden in Roero. In de wonderschone heuvels van Piemonte wijden ze hun leven aan het maken van prachtige wijnen van de witte druiven
favorita (vermentino) en
arneis en de rode druivensoorten
nebbiolo,
barbera,
bonarda,
brachetto en
dolcetto.
Altijd leuk, wijnen van andere druivenrassen dan we gewend zijn, zoals
Barbera,
Dolcetto en de heerlijk verkwikkende Favorita.
Quady Winery
In 1975 verruilden Andrew en Laurel Quady hun hectische baan in Zuid-Californië voor een nieuwe uitdaging als wijnmakers. In hun winery in het plaatsje Madera (Central Valley, California) ontwikkelden zij zich van wijnhobbyisten tot enthousiaste professionals.
Voor het dessert een bijzondere dessertwijn:
Essensia wordt gemaakt van de
orange muscat, een druif die slechts op enkele plaatsen voorkomt. De wijn lijkt een beetje op een friszoete port. Gemaakt van 100%
orange muscat met een geur die doet denken aan sinaasappelbloesem en abrikozen met een aanhoudende frisse afdronk.
Deze line-up kon de 130 gasten die op deze bijzondere middag waren afgekomen wel bekoren. Voor ieder wat wils.
Via deze weg willen we dan ook graag
Aad Bouwmeester, zijn trouwe team en
Bloksma Keukens bedanken voor de fijn georganiseerde proeverij!