Door naar content

100 jaar slijterij wijnhandel Frans Muthert uw topSlijter

06 september 2018

100 jaar slijterij wijnhandel Frans Muthert uw topSlijter'

Een eeuw lang levenswater langs het Musselkanaal

Het resultaat van onze zeer gewaardeerde relatie, een familiebedrijf ten top, waarin nu de vierde generatie mede werkzaam is. Een bedrijf wat zich heeft ontwikkeld door steeds de markt en de vraag van de consument in te schatten, te volgen en de bedrijfsvoering daar op aanpassen.

Waren het vroeger sterke drank en kruidenierswaren die werden aangeboden aan de regionale bevolking en schippers van het Musselkanaal, tegenwoordig is het bedrijf uitgegroeid naar een “topSlijter” met zeer veel specialisme onder één dak.

Een echt familiebedrijf van Aeilke en Marleen en de kinderen Tom-Roderick, Maurits en Elisabeth Met deze bijzondere achtergrond, werd er natuurlijk een jubileumweekend ter ere van het 100-jarig bestaan gevierd langs het Musselkanaal. De vrijdagavond werd ingevuld met een groot feest, met natuurlijk een officieel programma met daarin de bekendmaking van de nieuwe status “bij koninklijke beschikking hofleverancier”.

Daarnaast werden er ook twee fantastische jubileumbottelingen gepresenteerd! Big Peat Slijterij Frans Muthert 100th Anniversary Edition De Big Peat is een Islay Blend van onder meer Caol ILa, Bowmore, Ardbeg en Port Ellen. Het is een small batch release van 300 flessen.

Carn Mor “Celebration of the Cask” The Macallan 25 years Een old school Macallan van in totaal 19 flessen van Morrison & MacKay Na wat interessante en leuke anekdotes door de ceremoniemeester kon het feest beginnen. En dat werd het zeker.

De Monnik Dranken had een complete wijnbar neergezet met de Phebus wijnen uit Argentinië. De complete line up van diverse stijlen uit Mendoza en Patagonië werden deskundig begeleid door Bouke Wijlens, Junior Brand Manager Wine

De volgende dag vond van van 10.00 tot 17.00 het jubileum festival plaats. Hier konden liefhebbers, genieters en iedereen die de familie een warm hart toedraagt komen proeven en genieten. Het terrein bij de winkel was helemaal weer om gebouwd tot een fantastische feestlocatie. De wijnbar van De Monnik Dranken was omgetoverd met wereld wijnen van onder andere Faustino (Spanje), Alvi’s Drift (Zuid-Afrika), Negro (Piëmonte), Bellussi (Prosecco) en Phebus (Argentinië). Maar ook van het gedistilleerd van de Monnik Dranken konden de gasten genieten. In een speciaal ingerichte hoek stond Ronald Anneveldt, met diverse whisky’s en Godet Cognac. Het was een mooie proeverij waar natuurlijk ook de jubileum Big Peat botteling te proeven was. Deze unieke gelegenheid, was zeer geslaagd in alle opzichten, en daarom willen we ook de Familie Muthert, en iedereen die hierbij betrokken is hartelijk danken. Een 100-jarig jubileum is zeer bijzonder!

Back to top