Door naar content

14e editie Whisky Festival Noord-Nederland groot succes!

03 april 2019

14e editie Whisky Festival Noord-Nederland groot succes

14e editie Whisky Festival Noord-Nederland groot succes!

Groningen - 29, 30 en 31 maart 2019 Traditiegetrouw vindt Whisky Festival Noord-Nederland plaats in het laatste weekend van maart. Sinds jaar en dag wordt het festival in de Der Aa-kerk gehouden. Dit jaar alweer voor de 14e keer. Het festival heeft een vaste plaats op de agenda verworven. Dat geldt overigens niet alleen voor Nederland, maar ook voor Schotland. Hier staan veel mensen uit de whiskyindustrie te trappelen om naar Groningen af te reizen omdat ze weten dat dit een zeer goed georganiseerd en uitermate gezellig festival is.

Kenny MacDonald, Ian Macleod

Dit geldt zeker ook voor de Schotse partners van De Monnik Dranken. Zo werden de whisky's van Ian Macleod gepresenteerd door Kenny MacDonald. Gedurende elke sessie hield hij een masterclass. De gasten genoten hiervan. De line-up was dan ook niet de minste; Tamdhu 12 YO, Glengoyne 18 YO, Glengoyne 25 YO en Smokehead 18 YO. De tijd die voor de masterclasses stond werd steeds ruim overschreden, maar er was niemand die daar moeite mee had. Men was diep onder de indruk van de whisky's alsmede van Kenny, die rechtstreeks uit de film Braveheart leek te zijn gelopen... Kenny MacDonald op Whisky Festival Noord-Nederland

Erin McNally en Pamela Stewart, Angus Dundee

Verfijnder waren de dames van Angus Dundee; Erin McNally en Pamela Stewart. Zij waren vanuit Glasgow overgekomen om kennis te maken met Groningen. Erin is marketing assistant, ze vertelde vol passie en overgave het verhaal van Tomintoul en Glencadam. En daarmee veroverde zij menig hart! Pamela is Brand en Social Media Manager van Angus Dundee. Ze is een echte social, ze deelt graag haar passie voor whisky met anderen en niet alleen in Groningen, maar wereldwijd.

World of whisky's in Groningen

Wereldwijd is ook een thema voor De Monnik Dranken. Op de grote stand van De Monnik Dranken stonden niet alleen whisky’s uit Schotland, maar uit de hele wereld. Dat had niks te maken met het feit dat de Brexit op 29 maart zou plaats vinden maar meer met een wereldse blik. Op de proeftafel stonden whiskey’s uit Ierland; The Whistler en Amerika; Buffalo Trace, Colonel E.H. Taylor Small Batch, Eagle Rare. Maar ook whisky's uit Japan (Mars Cosmo), India (Rampur), Taiwan (Kavalan), New Zealand, Diggers Ditch en uit Tasmanië Hellyers Road. Overzicht stand De Monnik Dranken Whisky Festival Noord-Nederland 2019

Whisky is veel meer dan zomaar vloeibaar vocht

Uit gesprekken met de aanwezige whiskyliefhebbers bleek dat een enkeling in het verleden een reis naar Tasmanië of Nieuw-Zeeland had gemaakt. Men was blij verrast dat de whisky die zij daar hadden gedronken nu ook in Nederland verkrijgbaar is. Iets wat men nooit had verwacht. Na het proeven van de whisky kwamen de gedachten aan deze speciale reis weer bovendrijven. Hieruit blijkt wel weer dat whisky veel meer is dan zomaar vloeibaar vocht.

Bedankt

Via deze weg willen wij het enorme team vrijwilligers dat het Whisky Festival Noord-Nederland in goede banen leidde, nogmaals, het kan niet genoeg zijn, bedanken voor een zeer geslaagd weekend. Op naar de 15e editie.

Back to top