Door naar content

Bijzondere Inchmurrin 14 YO Sauternes Finish voor whiskyliefhebbers Weert

19 april 2019
Bijzondere Inchmurrin 14 YO Sauternes Finish voor whiskyliefhebbers Weert

Bijzondere Inchmurrin 14 YO Sauternes Finish voor whiskyliefhebbers Weert

WEERT - Donderdag 11 en vrijdag 12 april 2019 Op donderdag 11 april organiseerde Wijnhuis Weert haar jaarlijkse whiskyproeverij. Deze was binnen de kortste keren uitverkocht en dus moest er een extra proeverij worden ingepland. De Weertse whiskyliefhebbers die op donderdagavond niet aanwezig konden zijn hoefden niet lang te wachten; op vrijdag 12 april vond de 2e proeverij plaats.
Richard's Bar
De proeverijen werden gehouden in Richard's Bar. Een uitermate geschikte locatie aangezien Richard zelf ook een groot whiskyliefhebber is en hij hier een grote collectie whisky vanuit diverse landen heeft staan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Wijnhuis Weert de klanten meenam op 'wereld whiskyreis'. India, Japan, Taiwan, Ierland en Schotland werden bezocht.
Inchmurrin 14 YO Sauternes Finish
Op deze 'wereld whiskyreis' kreeg men in Weert ook een bijzondere Schotse whisky te proeven. De Inchmurrin 14 YO Sauternes Finish, een eigen single cask botteling, speciaal voor Wijnhuis Weert. Hier zijn slechts 270 flessen van beschikbaar. Bordeaux Inchmurrin is van zichzelf al een hele verfijnde zachte whisky, maar in combinatie met een Sauternes Finish krijgt deze whisky iets romigs in de afdronk. Sauternes is een zoete witte wijn uit het Bordeaux gebied. Een van ‘s werelds duurste wijnen, Chateau d’Yquem, komt uit deze regio. Verzamelaarswaarde Gelukkig behoort deze Inchmurrin 14 years Sauternes Single Cask Cask Strength (nog) niet tot de categorie duurste whisky’s ter wereld. Dat deze whisky een 'verzamelaarswaarde' heeft, dat was voor veel van de bezoekers wel duidelijk. Ze bestelden snel een fles bij hun hofleverancier Wijnhuis Weert, om er vooral lekker van te genieten.
Bedankt
Via deze weg willen wij Wijnhuis Weert en Richard's Bar nogmaals enorm bedanken voor 2 geweldige avonden.
Back to top