Door naar content

Glengoyne The Legacy Chapter One behaald dubbele gouden medaille op SFWSC

24 april 2019

OLDENZAAL 24 april 2019

The Legacy Chapter One van Glengoyne is tijdens de San Francisco World Spirits Competition bekroond met een dubbele gouden medaille. Een prachtig resultaat voor de enige gelimiteerde uitgave van Glengoyne.

Glengoyne The Legacy Chapter One

Chapter One werd in februari op de markt gebracht en is de eerste in een reeks jaarlijkse releases van de Glengoyne Distillery. Met deze jaarlijks terugkerende Legacy-serie eert Glengoyne haar roemruchte geschiedenis. Zo vertelt Chapter One het verhaal over hoe Distillery Manager Cochrane Cartwright in 1869 het productieproces nóg verder vertraagde. Hiermee maximaliseerde hij de zoete, fruitige smaak van de Glengoyne whisky's. Tevens introduceerde hij de rijping op sherryvaten. Cochrane Cartwright heeft dus een groot aandeel gehad in het kenmerkende smaakprofiel van de huidige Glengoyne whisky's.

San Francisco World Spirits Competition

De San Francisco World Spirits Competition wordt beschouwd als één van de meest gerespecteerde, invloedrijke en gerenommeerde spirit competities ter wereld. De dubbele gouden medaille is de hoogste onderscheiding in de San Francisco World Spirits Competition, die alleen wordt toegekend aan producten die als 'uitzonderlijk' worden beschouwd.

Glengoyne The Legacy Chapter One behaald dubbele gouden medaille op SFWSC

Back to top