Door naar content

Kavalan, asperges en vakantie in Noord-Limburg

23 april 2019
Kavalan asperges en vakantie in Noord-Limburg

Kavalan, asperges en vakantie in Noord-Limburg

HORST - Woensdag 17 april 2019 Op woensdag 17 april organiseerde úw topSlijter Weijs uit Horst een Whisky Nosing & Tasting met als thema 'whisky wereldreis'. Namens De Monnik Dranken was Ronald Anneveldt naar het prachtige Limburg afgereisd. Hij had een aantal heerlijke whisky's meegenomen.
Asperges
Mede dankzij het relatieve warme en droge voorjaar staat Noord-Limburg al weer een tijdje helemaal in het teken van de asperge. Overal zie je aspergetelers op de aspergevelden staan graven en steken naar dit witte (en ook groene en paarse) goud.
Limburg
Limburg is niet alleen bekend vanwege de asperges, maar ook door de Bourgondische levensstijl en het fraaie heuvelachtige landschap. In vakantietijd wordt Limburg dan ook overspoeld door toeristen. Maar waar gaat de Limburger zelf naar toe op vakantie? Daar zou deze avond meer duidelijkheid over komen. De Whisky Nosing & Tasting in Horst had vanwege het thema 'whisky wereldreis' namelijk wel iets weg van een mini-vakantiebeurs. De bezoekers waren zeer goed op de hoogte hoe whisky gemaakt wordt en welke whisky producerende landen er zijn. Wel ging Ronald wat dieper in op wat de landschappelijke en klimatologische invloeden op de smaak van de whisky zijn.
Taiwan
Er werden veel landen 'bezocht' tijdens deze proeverij. Taiwan werd hierbij als meest interessante land gezien. Dit land heeft deze avond de harten gestolen van menig proeverij bezoeker. Het is dan ook indrukwekkend hoe het land, in relatief korte tijd, een plek tussen de gevestigde whiskylanden heeft weten te veroveren.
Kavalan
We hebben het hier natuurlijk over Kavalan. De distilleerderij werd in 2005 gebouwd en is sindsdien bekroond met meer dan 270 gouden awards. Op de proefmat stonden 2 Taiwanese whisky's; de Classic Single Malt en de Concertmaster Port Wood Finish. Over welke van de 2 whisky's het lekkerste was waren de meningen verdeeld. De één was fan van de Classic, de ander van de Concertmaster. En dat is het mooie aan whisky; smaak is iets persoonlijks, maar je blijft er over discussiëren. En nog belangrijker; van genieten! En dat deed men in Horst...
Bedankt
Langs deze weg willen wij úw topSlijter Weijs nogmaals hartelijk bedanken voor de zeer geslaagde avond! De kans dat enkele Limburgse whiskyliefhebbers een bezoek brengen aan de Kavalan Whisky attractie is na vandaag een stuk groter geworden. De vraag welke of en welke whisky lekker smaakt in combinatie met asperges is echter nooit beantwoord...
Back to top