Door naar content

Kellie Du van Kavalan op bezoek in Oegstgeest

19 april 2019
Kellie Du van Kavalan op bezoek in Oestgeest

Kellie Du van Kavalan op bezoek in Oegstgeest

OEGSTGEEST - Dinsdag 16 april 2019 Afgelopen week was Kellie Du in Nederland om de whisky’s van Kavalan wat meer onder de aandacht te brengen. Kellie Du is Sales Manager voor Europa bij Kavalan en begon haar tour in Nederland op het festival Whisky in Leiden op zaterdag 13 april. Kellie is sinds 2015 werkzaam bij Kavalan en weet zoveel over dit mooie whiskymerk uit Taiwan te vertellen!
Kavalan
In eerste instantie was de productie van alcohol en dus ook whisky voorbehouden aan het staatsbedrijf in Taiwan. Pas in 2002 werd dit principe losgelaten en op dat moment was het de heer Tien-Tsai Lee, eigenaar van King Car, die besloot om zelf whisky te gaan maken. Maar dan wel een whisky die de wereld op haar grondvesten zou doen schudden. Er werd ervaring opgedaan in het buitenland, er werd expertise binnengehaald en in 2005 was het zover; Kavalan Whisky was een feit. Al vrij snel viel Kavalan Whisky in de prijzen. En menig whiskyliefhebber weet Kavalan dan ook zeer te waarderen. Kellie Du van Kavalan op bezoek in Oestgeest_overzicht flessen Angel share Het mooie aan Kavalan is de verscheidenheid aan whisky’s maar zeker ook het feit dat dankzij het subtropische klimaat het ‘angel share’ in Taiwan uitzonderlijk hoog is. Namelijk 13% waar men in Schotland niet meer dan 3% haalt. Hints van tropisch fruit Een verdamping van 13% op jaarbasis behoeft geen uitleg over wat dat doet met een whisky die men 20 jaar op vat laat liggen. Dat vat is na 20 jaar geheel verdampt! En daarom zijn de Kavalan whisky’s ook beduidend jonger dan Schotse whisky’s maar zeer rijk van smaak. En alle Kavalan whisky’s kenmerken zich door hints van tropisch fruit, kokos en hier e daar tonen van toffee, fudge, rozijnen en tutti frutti.
Kavalan Single Malt Whisky ex-Bourbon Cask Solist
Neem nu de ex-Bourbon Solist; op bourbon vaten gerijpte Single Cask, met een alcoholpercentage van 57.8% dus Cask Strength en met oranje-gele kleur. In de neus een heldere en frisse tropische fruitigheid met aangename vanille , kokos en kruidigheid. De smaak heeft een evenwichtige natuurlijke zoetheid, met hints van vanille en eiken. De smaak is rond en complex met een zijdeachtige soepelheid. Een heerlijke after-dinner whisky en uit eigen ervaring kan ik u vertellen; deze past perfect bij een goede espresso, maar wel na het eten!
China House
Terug naar Kellie Du want op dinsdagavond was daar een mooie Masterclass in het China House in Oegstgeest. Wijn- en Whiskyspecialist Van der Boog uit Rijswijk wist daar een mooie groep whiskyliefhebbers bijeen te brengen die op voorhand een mooi diner kregen voorgeschoteld geheel op maat verzorgd door de eigenaar van China House, de heer Kalun Ip. Overigens is China House aangesloten bij de organisatie Fine Eastern Restaurants. Een groep horeca ondernemers die verfijning en kwaliteit binnen de Oosterse restaurants in Nederland voorstaan. En dat was in China House goed te merken. Mooie gerechten en zeer passend bij de whisky’s van Kavalan.
Masterclass Kavalan whisky's
Na het diner ging de Masterclass pas goed van start en werden er een zestal mooie Kavalan whisky’s geproefd. Waarbij vooral de Kavalan Concertmaster Port Cask Finish hoge ogen gooide. Deze Kavalan Concertmaster Port Cask Finish is de enige zogenaamde ‘woodfinish’ van Kavalan. Drie jaar op bourbonvaten gerijpt en één jaar op portvat. De geur vertoont hints van tropisch fruit met honing, vanille, kokos en suikerspin terwijl de smaak een natuurlijke zoetheid en complexiteit bezit. Deze whisky is lekker bij chocolade. Al met al een zeer succesvolle en bovenal zeer smakelijke en gezellige avond waarbij menigeen toch ook weer aangenaam verrast was over de kwaliteit en diversiteit van Kavalan Whisky.
Bedankt
Wij danken Kellie Du, maar zeker ook Stefan van der Boog en Ka-Lun Ip van China House voor de plezierige samenwerking en de perfecte organisatie. Voor degene die nieuwsgierig is geworden naar de kwaliteiten van China House, het adres is Ommevoort 2, 2341 VV in Oegstgeest. Een aanrader! Kellie Du van Kavalan op bezoek in Oestgeest_Mike Overvliet
Back to top