Door naar content

Smokehead High Voltage en een interessante paastip op proeverij in Weert

24 april 2019
Smokehead High Voltage en een interessante paastip op proeverij in Weert

Smokehead High Voltage en een interessante paastip op proeverij in Weert

WEERT - Vrijdag 19 april 2019 Op Goede Vrijdag 19 april vond de laatste van de serie van 3 door Wijnhuis Weert georganiseerde whiskyproeverijen plaats. Ook dit keer werd er een  ‘whisky wereldreis' georganiseerd. Maar door het succes van de vorige 2 proeverijen moest de line-up iets worden aangepast. De Inchmurrin 14 YO Sauternes Cask was namelijk volledig uitverkocht.
Smokehead High Voltage
Een alternatief was snel gevonden; de Smokehead High Voltage. Deze Islay Single Malt is gebotteld op een alcoholsterkte van 58%! Nu zou je denken dat je door het hoge alcoholgehalte niks anders proeft dan alcohol. En dat alles volledig wegbrandt in de keel, maar dit is zeker niet het geval. Natuurlijk merk je wel dat deze whisky hoog in de alcohol zit. Dat is ook het eerste wat je proeft. Maar al snel volgt rokerigheid, leer, tabak en in de afdronk zit een aangename hint van honing.
Smaakbeleving
De Smokehead geeft een totaal andere beleving dan bijvoorbeeld de veel subtielere Rampur Indian Single Malt of de Kavalan Concertmaster Port Wood. Hiermee was deze ‘whisky wereldreis' er eentje van uitersten, qua smaakbeleving. Iets wat de bezoekers zeer konden waarderen.
Paastip
Gezien de verwachte zomerse omstandigheden zal er dit paasweekend volop gebarbecued worden in Nederland. Omdat onze whiskyambassadeur Ronald Anneveldt de beroerdste niet is gaf hij daarom en passant een interessante paastip mee; Leg één of meerdere heerlijke hamburgers op de gril en injecteer deze hamburgers, vlak voor dat ze helemaal gaar zijn, met Smokehead High Voltage. Het is hierbij belangrijk om eerst de hamburger van de gril te halen en deze dan pas te injecteren met de whisky. Gezien de positieve reacties zal in Weert menig hamburger met Smokehead worden geïnjecteerd. Leest u dit nieuwsbericht pas na Pasen (en die kans is vrij groot),niet getreurd; ook na de paasdagen is deze tip nog prima toepasbaar...
Bedankt
Via deze weg willen wij het team van Wijnhuis Weert en Richard's Bar nogmaals hartelijk danken voor wederom een geslaagde avond. Het was een zeer goede vrijdag!
Back to top