Door naar content

Whisky wereldreis door 6 landen voor bezoekers tasting Mitra Zuiderpoort

10 april 2019
Whisky wereldreis door 6 landen voor bezoekers tasting Mitra Zuiderpoort

Whisky wereldreis door 6 landen voor bezoekers tasting Mitra Zuiderpoort

WIJCHEN - Vrijdag 5 april 2019 Op vrijdag 5 april vond er in de prachtige oude stadsvilla Sterrenbosch in Wijchen een whiskyproeverij plaats. Deze werd georganiseerd door Mitra Zuiderpoort. Whiskyambassadeur Ronald Anneveldt nam de 35 aanwezige gasten mee op 'whisky wereldreis'.
Whisky wereldreis
In Wijchen begonnen de whiskyliefhebbers  de avond met Rampur Indian Single Malt. Daarna was met Mars Cosmo een Japanse whisky aan de beurt.
Japanse whisky
Dit was gelijk een goede start voor de klanten van Mitra Zuiderpoort. Geen van de bezoekers had namelijk ooit whisky uit één van deze twee landen geproefd. Natuurlijk weet men wel dat Japan een bekend whiskyland is, maar de aanwezigen waren toch aangenaam verrast door de topkwaliteit van de whisky.
Ierse whiskey
Na de twee whisky's uit het verre oosten kwam de derde whisky van de avond van dichterbij. Uit Ierland om precies te zijn. Over een bekend whiskeyland gesproken... Sinds een aantal jaren staat Ierse whiskey (weer) enorm in de belangstelling. Daardoor schieten de nieuwe distilleerderijen als ontkiemende graankorrels 'uit' de moutvloer. The Whistler is een voorbeeld van zo'n nieuwe whiskey. De gasten kregen The Whistler 10 YO te proeven. Deze whiskey heeft liggen rijpen op Amerikaans eiken en heeft een finish gehad op Oloroso sherry vaten. Dit geeft deze whiskey net iets meer kracht dan de gemiddelde Ierse whiskey.
Taiwanese whisky
Het koude en natte Ierland werd hierna ingeruild voor het warme tropische klimaat van Taiwan. Van de hier gevestigde Kavalan Distillery kreeg men de Kavalan Classic en Kavalan Concertmaster Port Cask Finish te proeven. Wanneer de 'wereld whiskyreis' in real life Taiwan had aangedaan, dan had Ronald de deelnemers ook zeker meegenomen naar de Kavalan Distillery Tour. Kavalan werd onlangs namelijk uitgeroepen tot grootste whisky attractie van de wereld.
Nieuw-Zeelandse whisky
Over reizen gesproken. Één van de aanwezige bezoekers vertelde dat hij net twee dagen terug was van een mooie reis door Nieuw-Zeeland. Daar ter plaatse had hij 2 flessen Oamaruvian gekocht. En vanavond kon hij alvast proeven hoe deze whisky gaat smaken. Herinneringen aan een prachtige tijd kwamen bovendrijven, evenals de herinneringen aan zijn lege portemonnee. De man baalde namelijk behoorlijk toen hij hoorde dat de whisky bij Mitra Zuiderpoort een stuk goedkoper bleek te zijn dan in Nieuw-Zeeland zelf. Maar gelukkig vertegenwoordigen de door hem, tijdens zijn reis door Nieuw-Zeeland, aangeschafte flessen een waarde die niet in geld uit te drukken is.
Bedankt
Tot slot willen wij Mitra Zuiderpoort alsmede de aanwezige bezoekers bedanken voor de zeer geslaagde avond!
Back to top