Door naar content

Domaine Masse Bourgogne Aligoté aanbevolen door Hubrecht Duijker

06 augustus 2019
Domaine Masse Bourgogne Aligoté aanbevolen door Hubrecht Duijker

Domaine Masse Bourgogne Aligoté aanbevolen door Hubrecht Duijker

OLDENZAAL - Dinsdag 6 augustus 2019 Hubrecht Duijker heeft voor de maand augustus een record aantal wijnen geproefd en beoordeeld, waaronder de Bourgogne AligotĂ© van Domaine Masse. Een witte specialiteit van Fabrice Masse, die over 15 hectare aan wijngaarden beschikt in deze beroemde Franse wijnstreek. Ook de CastelĂŁo 2015 van het Portugese wijnhuis Quinta de Chocapalha werd door door de invloedrijke wijnjournalist ‘nader bekeken’. Dit is een rode wijn van de hand van Sandra Tavares da Silva, Ă©Ă©n van Portugals meest talentvolle wijnmaaksters.
Domaine Masse Bourgogne Aligoté Granit Vieilles Vignes 2017
Bourgogne In de buurt van Givry maakt Fabrice Masse bijna 25 verschillende Bourgognes. De wijngaarden beslaan in totaal 15 hectare binnen verschillende herkomstbenamingen. Een witte specialiteit van is zijn Bourgogne AligotĂ© afkomstig van een typisch Bourgondisch ras – dat ooit zulke zure wijnen gaf dat men er CrĂšme de Cassis aan toevoegde (voor het aperitief Kir). Fabrice geeft zijn AligotĂ© zo ongeveer een behandeling als een Chardonnay, door de helft van de wijn op vat te vergisten en te rijpen. Vandaar dat behalve een kenmerkende frisheid ook rijpe elementen aanwezig zijn, alsmede een subtiele 'notigheid' en zacht fris citrusfruit.
Quinta de Chocapalha CastelĂŁo 2015
Lisboa Het wijngoed Quinta de Chocapalha, dat een eeuwenlang historie kent, ligt niet ver benoorden Lissabon. Het werd in de jaren tachtig gekocht door Paulo Tavares da Silva en diens Zwitserse vrouw Alice. Zij investeerden fors in de wijngaard (nu 45 hectare) en later ook in een geheel nieuwe kelder. Paulo en Alice leiden het bedrijf nog steeds en ook hun twee dochters zijn actief. Dochter Sandra geldt zelfs als Ă©Ă©n van Portugals meest talentvolle wijnmaaksters en adviseert tevens andere Portugese producenten. Zij tekent voor de van oude stokken afkomstige, naar zijn Portugese druivenras genoemde CastelĂŁo 2015, een nog vitaal frisse, sappige, ferme tafelwijn, kruidig, 'donkerig' en discreet fruitig (richting bessen). Hubrecht Duijker
Back to top