Door naar content

Nieuwe limited release van de oudste distilleerderij van Schotland: Littlemill!

22 augustus 2019

Nieuwe limited release van de oudste distilleerderij van Schotland: Littlemill!

OLDENZAAL - Donderdag 22 augustus 2019 Wij zijn verheugd u te mogen mededelen dat we binnenkort een zeer gelimiteerd aantal flessen zullen ontvangen van de oudste distilleerderij van Schotland, namelijk een 29-jaar oude release van de Littlemill Distilleerderij: LITTLEMILL 29yo Private Cellar Collection 2019 0,70 liter Deze 29 YO is de derde release uit de Littlemill Private Cellar Collection en een waar collectors item. Met hoge precisie geselecteerd uit één van de laatste overgebleven vaten van de legendarische Littlemill distilleerderij.
Proefnotities
  • Neus: Bloemige tonen van kamperfoelie en rozen, gemixt met lagen van kruiden, kaneel en nootmuskaat welke gevolgd worden door karamel crème en bloemenhoning met delicate sinaasappel.
  • Smaak: Zijdezacht met een mondgevoel welke letterlijk over de tong heen glijdt. Knapperige groene appel, rijpe peer en kiwi hebben de overhand, waarna een zoetigheid van karamel wordt gebalanceerd met citrus tonen van limoensap en sinaasappel marmelade.
  • Afdronk: Lang met geroosterd eik en golven van warme kruiden. Hierna de smaak van volle en romige vanille en aanhoudende tonen van groen fruit.
 
Allocatie
De allocatie van deze zeer gelimiteerde Littlemill 29YO Private Cellar Collection 2019 verloopt enkel en alleen via de Verkoop Buitendienst van De Monnik dranken. De verwachting is dat wij vanaf week 38 kunnen uitleveren en vanzelfsprekend geldt OP=OP!
 
Back to top