Door naar content

Primeur voor Tamdhu 15yo en Glengoyne Legacy in Utrecht

29 augustus 2019

Primeur voor Tamdhu 15yo en Glengoyne Legacy in Utrecht

  UTRECHT - Zondag 25 augustus 2019 Op 24 en 25 augustus vond onder tropische omstandigheden bij restaurant LE:EN in Utrecht het vierde Whisky Tasting Festival plaats. Dit Whiskyfestival werd dit jaar voor het eerst verspreid over 2 dagen gehouden en….beide dagen waren volledig uitverkocht! Het Whisky Tasting Festival is een zeer gezellige happening met veel jonge en nieuwe “whiskyontdekkingsreizigers” die op zoek zijn naar mooie whisky’s en het verhaal erachter.
Tamdhu 15 yo en Glengoyne Legacy
De Monnik Dranken was dit jaar uiteraard ook weer aanwezig. Onze Brand Ambassador Joël De Kock had een paar hele mooie whisky expressies  meegenomen van Glengoyne en Tamdhu. Vol passie wist Joël zijn publiek te boeien met het vertellen van de verschillen tussen de expressies van deze prachtige merken. Joël had, als primeur voor dit festival, de nieuwe Glengoyne Legacy en de nieuwe Tamdhu 15 yo meegenomen om te laten proeven. Gezien de vele positieve reacties die deze 2 nieuwelingen kregen, kan de vakslijter een ware stormloop verwachten.
Whisky's uit Taiwan en Schotland
De Monnik Dranken had naast deze toppers een groot assortiment whisky’s meegenomen, waaronder de Kavalan whisky’s uit Taiwan en de Schotse whisky’s Glencadam, Loch Lomond, Inchmurrin, Glen Scotia en The GlenAllachie. Stuk voor stuk voor velen onbekende whisky’s. Er moest dus veel uitgelegd worden en dan voelt onze Brand Ambassador Ronald Anneveldt zich als een vis in het water. De geschiedenis van Loch Lomond kwam ter sprake, inclusief het verhaal van kapitein Haddock/Kuifje, wat Loch Lomond zo uniek maakt en wat  de verschillen tussen Loch Lomond Single Malt en de Inchmurrin Single Malt zijn. Het was mooi om te zien hoe de liefhebbers alle informatie tot zich namen en vervolgens ook nog eens theorie en praktijk bij elkaar mochten brengen en de verschillen konden proeven.
Glencadam
Ook een mooie en unieke whisky die we bij ons hadden in Utrecht is de Glencadam. De distillery van deze whisky staat in het Schotse stadje Brechin, maar wordt momenteel groots verbouwd. Er wordt een gloednieuw bezoekerscentrum gebouwd met als doel de distillery in 2020 open te stellen voor het publiek. Men kan dan zelf ontdekken waar het unieke karakter van de Glencadam whisky vandaan komt. Één van de goed gewaardeerde whisky’s tijdens dit festival was de Glencadam 10 yo, een zeer zachte romige, naar roomboter babbelaar smakende, Single Malt whisky.  Het publiek vond het een zeer aangename, bijna frisse whisky die perfect past bij de tropische temperaturen van de afgelopen zomer. Via deze weg wil het team van De Monnik Dranken nogmaals de organisatie van het Whisky Tasting Festival Utrecht enorm bedanken voor weer een zeer geslaagd festival.
 
 
Back to top