Door naar content

Glen Scotia Victoriana mooie afsluiter van whiskyproeverij in Jisp | 2019

03 december 2019

Op zondag 24 november was uitspanning De Lepelaar in Jisp het toneel van een geslaagde whiskyproeverij. Deze werd georganiseerd door Slijterij en Wijnhandel Vonk uit Zaandam.

Jisp

Jisp is een klein, maar pittoresk dorpje in het natuurgebied Wormer- en Jisperveld. Eeuwen geleden was dit Noord-Hollandse dorpje een belangrijke plaats door de walvisvaart, tegenwoordig is het plaatsje met ongeveer 700 inwoners vooral een toeristische pleisterplaats.

De Lepelaar

De uitspanning De Lepelaar ligt aan de plas het Zwet en tijdens de prachtige zonsondergang verzamelden de whiskyliefhebbers zich hier om deel te nemen aan de whiskyproeverij. Binnen stonden ruim 50 whiskyā€™s klaar om door de enthousiaste deelnemers geproefd te worden. Namens De Monnik Dranken waren Isabelle Barnhoorn en Arjan Hartkamp aanwezig met een mooie selectie whiskyā€™s.

Premier Barrel, Kavalan en GlenAllachie

Isabelle liet de gasten kennismaken met Premier Barrel van onafhankelijk bottelaar Douglas Laing, de whiskyā€™s van Kavalan uit Taiwan en de GlenAllachie whiskyā€™s van Billy Walker.

Premier Barrel

Premier Barrel is een range Single Cask Single Malts in vintage-stijl keramische karaffen. Deze Single Cask Single Malts zijn in kleine oplage gebotteld, individueel genummerd en dus een perfect cadeau voor de ware whiskyliefhebber.

Kavalan Taiwanese whisky

In de korte tijd dat de Kavalan Distillery bestaat hebben de whiskyā€™s al veel indruk gemaakt. De whiskyā€™s kenmerken zich als soepel, zacht en romig met daarbij een rijke geur van tropische, fruitige en zoete karakters.

GlenAllachie

De whiskyā€™s van GlenAllachie kregen van de fijnproevers veel aandacht. GlenAllachie staat bekend om de grote diversiteit aan vaten waarop de whiskyā€™s liggen te rijpen. Master Blender Billy Walker maakt goed gebruik van wat hij tot zā€™n beschikking heeft en weet menig liefhebber keer op keer weer te verrassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de The GlenAllachie Wood Finishes.

Loch Lomond Whiskies

Arjan verraste de whiskyliefhebbers in Jisp met een aantal mooie whiskyā€™s van Loch Lomond. Op de proeftafel stonden lichte en frisse whiskyā€™s zoals de Loch Lomond Single Grain tot aan de rokerige ā€˜peatedā€™ Inchmoan.

Arjan over het proeven

ā€œVeel gasten lieten zich graag adviseren en bouwden het proeven mooi op. Men eindigde dan ook veelal met de volle Cask Strength Victoriana van de in Campbeltown gevestigde Glen Scotia Distilleryā€.

Gezellige en smaakvolle middag

Tussen de whiskyā€™s door genoten de bezoekers van heerlijke hapjes. Ook speelde er op de achtergrond een bandje Schotse muziek, waardoor men zich onder het genot van een goed glas whisky even helemaal in Schotland waande. De bezoekers bleven na afloop nog lang napraten en men gaf aan terug te kijken op een zeer gezellige en smaakvolle middag.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Roy, Simon en de rest van de crew van Slijterij Vonk wederom bedanken voor het organiseren van een zeer geslaagde proeverij.

SlƔinte!

Back to top