Door naar content

Godet Cognac smaakvolle verrassing op Mitra WX & More in Groningen

10 december 2019

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Donderdag 28 november 2019

Ook dit jaar vond de Groningse Mitra WX & More plaats in het voetbalstadion van FC Groningen. De tijd dat men alleen whisky kon proeven tijdens dit Mitra event is voorbij. Het proeffestijn is uitgegroeid tot Whisky & More.

Whisky & More

En dat was ook goed te zien op de stand van De Monnik Dranken. Naast de vertrouwde Schotse whiskymerken en de voor velen nog steeds onbekende whiskymerken uit niet-traditionele whiskylanden zoals India en Taiwan kon men ook prachtige rum proeven. Zoals bijvoorbeeld de rum van El Dorado uit Guyana, bekend om zijn kwaliteit en gebruik van unieke houten stills.

Godet Cognac

Er stond ook cognac op de proeftafel. Die van het kleine familiebedrijf Godet Cognac uit La Rochelle. Zij maken een aantal zeer verfijnde cognacs, iets dat de liefhebbers in Groningen kon bekoren. Cognac is in Nederland niet zo heel erg bekend en dat is eigenlijk best vreemd omdat het een Nederlandse ‘uitvinding’ is. Ronald Anneveldt kreeg bijvoorbeeld vragen over wat het verschil is tussen een VS, VSOP en XO cognac?

  • V.S. = Very Special: het jongste bestanddeel is minstens 2 jaar oud
  • V.S.O.P. = Very Superior Old Pale: het jongste bestanddeel is minstens 4 jaar oud
  • X.O. = Napoléon of Extra Old: het jongste bestanddeel is minstens 10 jaar oud

Uitverkochte masterclass

De uitverkochte masterclass voor aanvang van het festival bestond uit 2 whisky’s van Rampur uit India, 2 speciale Kavalan whisky’s uit Taiwan en ter afsluiting 2 bijzonder Japanse whisky’s van Mars. De deelnemers genoten zichtbaar van deze exclusieve whisky’s, die alleen tijdens deze masterclass konden worden geproefd en niet op de proeftafel bij het festival stonden.

Line-up:

  • Rampur Select en PX Finish
  • Mars Cosmo Maltage en Kasei
  • Kavalan Concertmaster Port en Oloroso Sherry Cask

Bedankt

Langs deze weg willen wij de organisatie bedanken voor deze zeer geslaagde editie van Mitra Whisky & More in Groningen.

Back to top